stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Universitatea Politehnica Timișoara Încheie un Contract de Finanțare în Valoare de Peste 20 de Milioane de Euro

Publicat

în

 

 

*Un proiect de amploare finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență va schimba în mod semnificativ peisajul educațional din Timișoara, prin crearea unui campus modern și dotat la standarde europene.*

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara a fost gazda unei ceremonii importante astăzi, 9 octombrie 2023. Cu toții s-au adunat pentru semnarea oficială a contractului de finanțare care va face posibil un proiect ambițios de dezvoltare educațională. Evenimentul a reunit personalități importante din domeniul educației și reprezentanți ai autorităților locale.

Ceremonia a marcat momentul în care ministrul Educației, Ligia Deca, a semnat contractul de finanțare pentru Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara, iar Universitatea Politehnica Timișoara a fost confirmată în rolul de lider al proiectului. Cu un buget de peste 20 de milioane de euro, finanțarea acestui proiect este asigurată prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Această inițiativă impresionantă este orchestrată de Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara, o alianță formată din 31 de parteneri, printre care se numără Universitatea Politehnica Timișoara (lider de proiect), Primăria Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I Timișoara, Inspectoratul Școlar, șapte licee, 16 companii și trei asociații ale mediului de afaceri.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat importanța acestui proiect: *”Mă bucur că putem să semnăm astăzi contractul de finanțare pentru acest moment cu adevărat important, care aduce o nouă perspectivă asupra educației și formării profesionale. Acest proiect de amploare demonstrează că putem face schimbări semnificative în modul în care pregătim tinerii pentru carierele lor viitoare.”*

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a adăugat: *”Acest bucurăm că putem să dezvoltăm ceea ce va deveni o investiție deosebită în învățământul superior din vestul României. Proiectul va contribui la modernizarea și internaționalizarea învățământului superior și, de asemenea, va conecta în mod semnificativ instituțiile educaționale cu mediul de afaceri local.”*

Acest proiect de anvergură se preconizează că va schimba peisajul educațional din Timișoara, aducând beneficii semnificative pentru studenți, cadre didactice și comunitatea locală în ansamblu. Campusul modern va contribui la crearea unui mediu de învățare de înaltă calitate și va facilita colaborarea între universitate și sectorul privat, pregătind tinerii pentru cariere de succes într-o lume în continuă schimbare.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mafiotii din comertul cu legume fructe i-au dat foc masinii directorului Mirel Pop de la Piete S.A.!!!

Publicat

în

De către

Comertul din piata de gros de la Mehala ascunde afaceri cu legume fructe scapate de sub controlul ANAF-ului.

Evaziunea practicata  produce statului pierderi apreciabile de zeci de mii de euro.Actualul director Mirel Pop s-a apucat sa aduca organe control in piata de gros.S-au dat si amenzi dupa cateva controale.

Raspunsul mafiotilor din acest domeniu a fost incendierea masinii lui Mirel Pop.

Politia cauta pe posibilii autori.Mari sperante nu sunt dar nu se stie ,noi am dori sa aflam cine sunt autorii.

Continuă să citești

Actualitate

Cel mai valoros politician din Banat , Sorin Grindeanu isi sarbatoreste ziua de nastere.

Publicat

în

De către

Cel mai valoros politician din Banat ,Sorin Grindeanu isi sarbatoreste ziua de nastere.

A ocupat functia de Prim-ministru , cea mai inalta ocupata de un politician din Banat in Statul Roman si de mai multe ori  a detinut portofolii de ministru in guvernele Romaniei.

Este singurul om politic ce a reusit sa acorde o sustinere Banatului din functiile avute..Din partea oamenilor din vestul tarii ii uram succes in continuare si un cald LA MULTI ANI!

Continuă să citești

Actualitate

Primar cu un salariu de 1000 de euro/lunar, și este milionar?!

Publicat

în

De către

Primarul milionar din comuna Orțișoara, Aleodot Sobolu continuă să își ascundă averea pe care a făcut-o de când este în funcția de primar.

La nici 30 de ani a fost votat primar de cetățenii comunei, astăzi însă cetățenii s-au săturat de miniciunile primarului, care dint-un salar de 1000 de euro/lunar , deține Mercedes din anul 2016, și o Toyota Yaris, mai are și o casă de peste 900mp.

Toate aceste lucruri, par să piardă încrederea comunității la următoarele alegeri, din anul următor.

 

O undă de scandal lovește comuna Orțisoara, iar protagonistul este primarul cu un salariu aparent modest de doar 1000 de euro pe lună, dar cu o avere care stârnește întrebări și controverse. Cu o funcție publică considerată adesea modest remunerată, primarul comunei Orțisoara pare să fi reușit să strângă o avere impresionantă, potrivit unor surse.

Cu un salariu care nu se ridică la standardele așteptate pentru o astfel de avere, se ridică întrebarea: Cum a reușit primarul să acumuleze atât de mult în timp ce se află în funcție?

Detaliile privind averea primarului sunt încă vagi, dar zvonurile și discuțiile în comunitatea locală au pus sub semnul întrebării transparența și integritatea acestuia în exercitarea mandatului. Localnicii, aflați acum în centrul unui scandal care tulbură apele politice, cer explicații clare și verificări ale averii primarului.

Se pare că această descoperire a fost făcută în urma unor investigații ale presei locale și a unor cetățeni curioși cu privire la diferența dintre veniturile declarate și resursele financiare aparent exorbitante ale edilului. În timp ce primarul nu a făcut încă nicio declarație oficială cu privire la aceste acuzații, cererile pentru o anchetă independentă și transparentă cresc în intensitate.

Această situație aduce în prim-plan întrebări despre integritatea și etica primarului, aruncând o umbră asupra încrederii comunității în liderul lor ales.

Oamenii din comuna Orțisoara așteaptă răspunsuri clare și acțiuni ferme din partea autorităților competente, întrucât scandalul continuă să adâncească fisurile în relația dintre cetățeni și administrația locală.

Este un moment de mare incertitudine în viața politică a comunei, iar evoluția acestui scandal rămâne să fie urmărită cu atenție.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și