stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Ciuma rosie la Iecea Mare!Seful PSD Alfred Simonis brat la brat cu Tomulea!

Publicat

în

 

„La Iecea Mare de un timp nu mai este pace. Primarul ciumei roșii, Liviu Tomulea, a devenit un tiran. După ce i-a umplut de sânge pe doi consilieri locali de la PNL, împreună cu frații săi, a trecut la impunerea în ședințele de Consiliu Local a unor reguli ce sfidează toate regulile transparenței administrației locale. Interzicerea participării la ședințe a cetățenilor comunei și înregistrarea video a ședințelor a devenit regulă.

Doamna Terec Filareta, consilier local PNL, a fost exclusă din Consiliul Local de primarul Liviu Tomulea. Decizia dovedită ilegală de o sentință definitivă a instanțelor de judecată. Printr-o adresă a Prefectului Mihai Ritivoi, semnată și de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, i se transmite primarului revocarea deciziei de excludere din Consiliul Local a doamnei Terec Filareta.

Asemenea unui tiran, stăpân pe Iecea Mare, se șterge cu sentința judecătoriei și cu adresa prefecturii la fund. Din discuțiile cu consilierii locali Ovidiu Codrin și Sirca Iulian am înțeles că supărarea lui Tomulea a plecat de la o hotărâre dorită de primarul ciumei roșii de a pietrui vreo patru străzi. Suma alocată pietruirilor ar fi fost de UN MILION DE EURO. Sarcină primită de Tomulea, se pare, de la șeful pe linie de partid, Alfred Simonis, aflat în relații de afaceri și prietenie cu patronii unei firme posesoare de cariere de piatră.

Se știe că din asfaltări și pietruiri a drumurilor din localități se fac milioane de euro de primarii corupți (cazul Dumitru Buzatu) de patronii firmelor specializate în astfel de lucrări. Vin alegerile și Alfred Simonis are sarcina de la PSD să candideze, și este nevoie de bani.

După comportamentul abuziv al primarului Liviu Tomulea sunt slabe șanse ca șeful ciumei roșii din Timiș, Alfred Simonis, să ia vreun vot de la alegătorii din Iecea Mare. La Poliția din Sacalaz este un dosar deschis cu ocazia bătăii luate de consilierii PNL, Sirca Iulian și Ovidiu Codrin, de la primarul Liviu Tomulea și frații săi. A trecut un an și niciun răspuns sau soluție din partea polițiștilor din Sacalaz, asta însemnând că ori sunt foarte ocupați, ori au primit ordine de la șefii lor să o lase mai moale cu Liviu Tomulea, că-i prieten cu Simonis, ce nu-i a cincea roată la căruță, este ditamai Președintele Camerei Deputaților.

Această informație despre lentoarea cercetării cazului de agresiune fizică o vom trimite și ministrului de interne, Cătălin Predoiu, suntem curioși ce părere are despre primarul bătaus și subordonații săi ce stau cu curul pe un dosar.

Informațiile publice despre cum s-au cheltuit banii cetățenilor din Iecea Mare nu se cunosc. Primarul a pus lacătul pe toate aceste date. Nu se cunosc date despre firmele angajate de Tomulea pentru executarea tuturor lucrărilor. Mai nou a apărut în primărie o firmă de pază ai căror bodyguarzi au grijă să nu intre nimeni în ședințele de consiliu local.

Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a promis că legea va fi aplicată și în Primaria Iecea Mare, chiar dacă va trebui să se intervina cu poliția sau jandarmii. Abuzurile inimaginabile ale pesedistului Liviu Tomulea trebuie să înceteze. Comuna Iecea Mare va trebui să scape de interlopi.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Dominic Fritz, primar Timișoara- Transformarea Zonei Traian: Un Nou Centru pentru Timișoara

Publicat

în

De către

 

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că urmează să depună dosarul pentru obținerea de fonduri europene necesare proiectului de regenerare a zonei Traian. Vineri, Consiliul Local a aprobat ultima documentație obligatorie, deschizând astfel calea pentru demararea proiectului.

### Un Nou Centru Urban

Zona Traian este vizată pentru a deveni al doilea centru al Timișoarei, într-un proiect care are în prim-plan îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Proiectul vizează transformarea a patru piețe și douăsprezece străzi din cartierul Fabric. Zonele care în prezent sunt dominate de asfalt și spații publice deteriorate vor fi reconcepute pentru a oferi alei pietonale, spații de odihnă la umbră și zone verzi.

### Îmbunătățiri Majore în Piața Traian

În Piața Traian, se vor planta aliniamente de arbori și se vor introduce zone cu fântâni la nivelul solului, menite să ofere un loc de joacă și răcorire pentru copii și persoanele vulnerabile. În total, suprafața spațiilor verzi va crește cu 60%, iar 355 de arbori noi vor fi plantați, contribuind la crearea unui mediu mai prietenos și mai sănătos.

### Obiectivul Principal: O Calitate Mai Bună a Vieții

„Zona Traian va deveni al doilea centru al Timișoarei. Întreg proiectul are în centrul lui oamenii și o mai bună calitate a vieții. Transformăm 4 piețe și 12 străzi din Fabric. Zone care acum sunt lipsite de vegetație, cu prea mult asfalt și spațiu public deteriorat vor avea alei care invită oamenii la plimbare, locuri de stat la umbră, spații verzi,” a declarat Dominic Fritz.

Continuă să citești

Actualitate

Dominic Fritz: „Am finalizat asfaltarea Căii Lugojului până la sensul spre aeroport”

Publicat

în

De către

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat finalizarea unui proiect important de infrastructură. Într-o declarație recentă, Fritz a precizat că lucrările de asfaltare a Căii Lugojului, de la intersecția cu strada Pădurea Verde până la sensul spre aeroport, au fost finalizate azi noapte.

#### Eforturi susținute pentru un proiect esențial

Echipele Societății de Drumuri Municipale (SDM) au muncit intens, lucrând până în dimineața de azi la ora 6, pentru a asigura finalizarea în timp record a acestui tronson important. Primarul a apreciat dedicarea și efortul echipelor implicate, subliniind importanța acestui proiect pentru infrastructura orașului.

#### Impact asupra traficului și mobilității urbane

Finalizarea asfaltării Căii Lugojului reprezintă un pas major în îmbunătățirea condițiilor de trafic și a mobilității urbane, facilitând accesul către și dinspre aeroport. Această arteră este esențială pentru locuitorii Timișoarei și pentru cei care tranzitează orașul, fiind o rută frecvent utilizată.

 

 

Continuă să citești

Actualitate

Cod roșu de caniculă în acest weekend: Măsuri de protecție împotriva temperaturilor extreme

Publicat

în

De către

 

În acest weekend, este prognozat un cod roșu de caniculă. Pentru a face față mai ușor temperaturilor extrem de ridicate, vă recomandăm să urmați aceste măsuri esențiale:

#### Deplasări și odihnă
– **Faceți deplasările dimineața sau seara:** Alegeți zonele umbrite și luați pauze frecvente în spații răcoroase, cum ar fi magazinele sau alte spații publice.
– **Evitați aglomerația și efortul fizic intens:** Între orele 11:00-18:00, evitați expunerea la soare și activitățile fizice solicitante.

#### Îmbrăcăminte adecvată
– **Purtați haine lejere și deschise la culoare:** Optați pentru materiale naturale, pălării și ochelari de soare. Nu uitați să folosiți creme cu protecție solară (SPF 50).

#### Hidratare corespunzătoare
– **Consumați cel puțin 2 litri de lichide pe zi:** Beți apă, sucuri naturale și ceaiuri călduțe. În Timișoara, puteți găsi fântâni forate în peste 90 de locații, inclusiv parcuri, bulevarde și piețe publice. Lista completă este disponibilă la linkul din primul comentariu. În această primăvară, Aquatim a montat 9 cișmele noi pentru timișoreni și animalele de companie în diverse parcuri.

#### Alimentație sănătoasă
– **Consumați fructe și legume:** Pepenele, prunele, roșiile și iaurtul sunt recomandate, echivalând un pahar cu apă. Mențineți o dietă echilibrată și variată, preferând alimentele cu valoare calorică mică.
– **Evitați băuturile cu cofeină și zahăr:** Limitați consumul de cafea, ceai, cola și sucuri carbogazoase. De asemenea, evitați alimentele bogate în grăsimi, în special cele de origine animală.
– **Nu consumați alcool:** Alcoolul, inclusiv berea, duce la deshidratare.

#### Suport pentru comunitate
– **Verificați starea de sănătate a persoanelor vulnerabile:** Mențineți legătura cu persoanele în vârstă, rudele, vecinii sau persoanele cu dizabilități, asigurându-vă că sunt în siguranță și oferindu-le ajutorul necesar.
– **Nu lăsați copiii sau animalele de companie singure în autoturisme.**

#### Asistență medicală
– **Cereți sfatul medicului:** La cel mai mic semn de disconfort, fie că este vorba de dumneavoastră sau de copilul dumneavoastră, consultați medicul de familie.

Respectând aceste măsuri, veți putea face față mai ușor valului de caniculă și veți asigura sănătatea și siguranța celor dragi. Stați protejați și aveți grijă de voi!

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și