stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Președintele CJ Timiș Alin Nica arată cu degetul spre Alfred Simonis!

Publicat

în

 

„De la Legalitate la Moralitate în Politica Românească: Un Caz Emblematic și Amenințarea Radicalizării”

Recent, politica românească a fost martora unui episod controversat în care moralitatea a fost pusă în prim-plan în detrimentul legalității. Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a adus în discuție un caz care ridică întrebări cu privire la relația dintre etica în politică și respectarea legilor.

În data de 12 septembrie, Alin Nica a fost revocat din Consiliul Național de Integritate, într-un mod care a fost perceput ca fiind absurd și lipsit de orice temei legal. Revocarea sa a fost rezultatul unui vot politic PSD – USR, iar motivul invocat de deputatul PSD Alfred Simonis a fost moralitatea. Acesta a susținut că decizia sa a fost una bazată pe considerente etice, nu legale.

Această perspectivă a stârnit dezbateri aprinse în mediul politic românesc. Alin Nica a subliniat că acest tip de abordare, în care moralitatea este prioritară față de legalitate, reprezintă un pericol și o formă de radicalizare. Mai mult, el a atras atenția asupra faptului că această direcție nu este una benefică, în special atunci când este adoptată în politică și în funcțiile publice.

În ciuda acestui context tensionat, Alin Nica și-a exprimat speranța că Alfred Simonis nu crede cu adevărat în argumentele sale și că a acționat sub influența atmosferei politice din funcțiile sale. El a evidențiat că o asemenea perspectivă ar avea implicații grave pentru România, pentru justiție și pentru pluralismul de opinii.

Cu toate acestea, Alin Nica a remarcat faptul că preocuparea principală a deputatului Simonis s-a concentrat pe plecarea unor membri din PNL. Acest aspect a oferit o oportunitate lui Nica de a sublinia diferențele dintre PNL și alte organizații politice. În PNL, susține el, există libertate și democrație, iar oamenii au dreptul să-și aleagă propriul drum.

Acest caz specific nu este izolat și ar putea reprezenta un precedent în politica românească, în care moralitatea poate fi folosită în detrimentul legalității. Cu un an electoral complex în perspectivă, politicienii care nu au calitățile necesare s-ar putea simți presați să adopte astfel de abordări. Cu toate acestea, Alin Nica a avertizat cu privire la consecințele pe termen lung ale unui astfel de model toxic în politică, subliniind că principiile și valorile trebuie să rămână fundamentale în orice partid sau organizație politică.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Incident la Târgul de Crăciun: Roata panoramică blocată în parcul „Oleg Danovski

Publicat

în

De către

 

 

Într-un incident neașteptat, roata panoramică din Târgul de Crăciun organizat în parcul „Oleg Danovski” din Constanța a suferit o blocare, determinând intervenția de urgență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța. Eforturile de remediere au implicat 3 echipaje SMURD, o autoutilitară dotată cu scară și o auto-platformă specializată pentru evacuarea celor aflați la înălțime.

Incidentul a generat momente tensionate în rândul vizitatorilor care se aflau la înălțime în roata panoramică, iar autoritățile au reacționat prompt pentru a asigura siguranța acestora. Echipajele de intervenție au acționat coordonat pentru a rezolva situația și a preveni orice potențial pericol.

Conform informațiilor furnizate de ISU Constanța, intervenția a inclus utilizarea a trei echipaje SMURD, pregătite să gestioneze situații de urgență medicale. În plus, o autoutilitară echipată cu scară și o auto-platformă au fost mobilizate pentru evacuarea persoanelor aflate la înălțime în roata panoramică.

Pe parcursul operațiunii de salvare, echipajele au lucrat cu profesionalism și eficiență pentru a asigura siguranța tuturor persoanelor implicate. Din fericire, nicio victimă sau rănit nu a fost raportat în urma incidentului.

Organizatorii Târgului de Crăciun și autoritățile locale au luat măsuri suplimentare pentru a evalua și remedia problemele tehnice ale roții panoramice, asigurându-se că astfel de incidente vor fi prevenite în viitor. Evenimentul a continuat după soluționarea situației, oferind vizitatorilor o experiență plăcută și în siguranță în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Continuă să citești

Actualitate

30 noiembrie- Sfântul Andrei, Cel întâi chemat

Publicat

în

De către

 

Titlu: „Rugăciune pentru Pacea Lumii și Bunătate în Suflete: Omagiu Sfântului Andrei”

Într-o zi specială de sărbătoare spirituală, ne îndreptăm gândurile și rugăciunile către cel chemat între Apostoli, verhovnicul și fratele adevărat, Sfântul Andrei. Prin intermediul acestei rugăciuni, aducem omagiu și ne încredem în harul său, cerând Stăpânului tuturor să dăruiască pace lumii și milă sufletelor noastre.

Sfântul Andrei, cunoscut drept „Cel întâi chemat”, rămâne un izvor de inspirație și sfințenie în tradiția creștină. Astăzi, ne adunăm în rugăciune pentru a implora binecuvântarea lui Andrei asupra lumii noastre tulburate și pentru a căuta în sufletele noastre acea mare milă pe care Sfântul o revarsă.

Această rugăciune devine o doxologie, un cântec de slavă adus Creatorului, prin intermediul căruia ne conectăm la spiritualitatea sfântă a zilei. Într-un sinaxar al adorării, suntem ghidați să privim spre Sfântul Andrei ca pe un intermediar între lumea noastră și Divinitate.

În această atmosferă de solemnitate și sfințenie, rugăciunea noastră devine un legământ de păstrare a păcii în lume și de a căuta acea mare milă pentru sufletele noastre. Sinaxarul și doxologia devin instrumente ale credinței noastre, iar Sfântul Andrei devine un călăuzitor divin în această călătorie spirituală.

Așadar, să ne unim în inimă și rugăciune pentru a aduce pace în lume și a dobândi acea milă divină în sufletele noastre, inspirați de Sfântul Andrei, apostolul și rugătorul nostru.

Continuă să citești

Actualitate

Aleodor SOBOLU primarul din comuna Orțișoara, este acel primar care nu vrea șă își completeze declarația de AVERE! ANI va lua măsuri!

Publicat

în

De către

Tupeistul sau analfabetul politic Aleodor Sobolu, primarul din comuna Orțișoara, nu și-a completat declarația de avere din 2020. Imediat intrăm în anul 2024.

Acest om are un tupeu ieșit din comun, i-a păcălit pe cetățenii să îl voteze, și acum crede că este tarlaua lui personală.

Oameni fără conduită și fără obraz , din această categorie face parte Aleodor.

În 2020 a ieșit la mustață primar. La anul cetățenii sunt hotărâți să nu îl mai voteze.

Acest primar a făcut toate combinațiile posibile în comună, a mințit și păcălit oamenii cum a vrut el.

În declarația de avere, completată în 2020, figureză cu două mașini, o Toyota Yaris, și un Mercedes sin 2016(de unde a avut bani să cumpere…..numai el știe.)

  • deține o casă în Orțișoara din 2017 cu o suprafață de 980mp
  • Salariu anual era în 2020 65.000 RON(5500 ron/ lunar)

Cu o mie de euro salar pe lună are bani de Mercedes din 2016?????!!!! Cam șmecher și hoț neprins acest individ…….

Hai ALEODORE completează declarația de avere și interese, până nu vine ANI și DNA-ul!!!! Să vedem cu ce te-ai mai îmbogățit…….sau o ascunde bine ….averea…..

Mai urmează și alții…….

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și