stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

Festivalul FAST: O Mărturie a Viitorului Arhitecturii din România

Publicat

în

 

 

Debutul primei ediții a festivalului FAST: Festival for Architecture Schools of Tomorrow a avut loc pe data de 1 noiembrie, marcând o etapă semnificativă în calendarul arhitecturii din România. Sub deviza „𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐞𝐝𝐢𝐭̗𝐢𝐞 𝐚 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐅𝐀𝐒𝐓: 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 𝐟𝐨𝐫 𝐀𝐫𝐜𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐒𝐜𝐡𝐨𝐨𝐥𝐬 𝐨𝐟 𝐓𝐨𝐦𝐨𝐫𝐫𝐨𝐰 𝐚 𝐚𝐝𝐮𝐬 𝐥𝐚 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̗𝐨𝐚𝐫𝐚,” acest festival are ca obiectiv principal de a aduce în prim-plan creația și inovația viitorului arhitecturii românești.

**Vernisajul Expoziției Colective – Sustainable Futures X5**

Deschiderea oficială a festivalului a fost marcată de vernisajul primei expoziții colective a celor 5 școli de arhitectură din România care participă la eveniment – Sustainable Futures X5. Expoziția a fost un moment de înțelepciune arhitecturală, unde tinerii promițători au prezentat concepte și proiecte înovatoare, ilustrând perspective sustenabile asupra viitorului.

**Performance-ul Artistic al lui Dan Perjovschi la ARChA (White Chalk)**

Evenimentul a continuat cu un performance artistic deosebit susținut de celebrul artist Dan Perjovschi la ARChA (White Chalk). Prin intermediul artei, Dan Perjovschi a reușit să ofere o perspectivă contemporană asupra arhitecturii și designului, provocând la reflecție și inspirând participanții.

**Inaugurarea Pavilioanelor FAST din Campusul UPT**

Pe lângă aspectele culturale și artistice ale festivalului, au fost inaugurate pavilioanele FAST din Campusul UPT. Aceste pavilioane au fost construite în timpul verii de către echipe de studenți și tutori arhitecți, reprezentând un exemplu concret al ideilor și inovației aduse de viitorii arhitecți în peisajul arhitectural.

**Workshop-ul Despre Arhitectură – Revista Zeppelin**

Tot în cadrul festivalului FAST, studenții interesați au avut ocazia să participe la un workshop despre arhitectură, susținut de renumita revistă de specialitate, Zeppelin. Acest workshop a oferit o perspectivă detaliată asupra tendințelor, teoriilor și practicilor din domeniul arhitecturii, pregătind noii arhitecți pentru provocările viitoare.

Festivalul FAST este o platformă ce promovează creația, inovația și dialogul în domeniul arhitecturii din România, arătându-ne cu entuziasm că viitorul arhitecturii este promițător și plin de idei îndrăznețe.

#UPT #FAST #5zile #5școli #Arhitectură #UPTCampusCreativ #Vernisaj

Actualitate

👏✅ Ea este Ana Cîrjea, singura elevă de nota 10 din județul Timiș la Bacalaureat 2024

Publicat

în

De către

 

 

Ana Cîrjea este singura elevă din județul Timiș care a reușit performanța de a obține nota 10 la examenul de Bacalaureat 2024. Distinsa elevă a declarat că va continua studiile în cercetare în matematică, urmând să își desfășoare facultatea în străinătate.

„Voi studia cercetare în matematică. Facultatea o voi urma în străinătate, dar este posibil ca la final să mă întorc în România. Am fost admisă deja la o universitate din Paris, iar de la o alta, din Zurich, voi primi răspuns după ce voi trimite rezultatele de la bacalaureat,” a declarat Ana Cîrjea.

Această reușită remarcabilă subliniază nu doar dedicarea și talentul Anei, ci și importanța educației de calitate și a sprijinului oferit de profesori și familie. Performanța Anei reprezintă un exemplu de excelență academică și ambiție, inspirându-i pe colegii săi și pe toți tinerii aspiranți din județul Timiș.

Felicitări, Ana Cîrjea, pentru această realizare excepțională și mult succes în continuare!

Continuă să citești

Învățământ

Sărbătoare memorabilă pentru absolvenții promoției 2024 a Universității Politehnica Timișoara!

Publicat

în

De către

 

Conducerea Universității Politehnica Timișoara (UPT) a organizat o ceremonie de neuitat pentru absolvenții promoției 2024, marcând finalul anilor de studiu cu o sărbătoare grandioasă. Evenimentul a avut loc în onoarea eforturilor depuse de studenți pe parcursul celor 3, 4 sau 6 ani de studii, petrecuți în amfiteatre și laboratoare, la cursuri, seminarii și examene.

### O Paradă Plină de Emoție

Festivitățile au început pe platoul din fața Rectoratului UPT, unde peste 1.000 de absolvenți, îmbrăcați în robe, s-au adunat alături de părinți și prieteni pentru tradiționala Paradă a Absolvenților. În ritmurile energice ale formației SuperChill, coloana de absolvenți a pornit spre Stadionul Știința, locul de desfășurare al ceremoniei oficiale, moderată de binecunoscutul Andi Moisescu.

### Rememorarea Istoriei și Recunoașterea Performanței

Ceremonia a debutat cu intonarea imnului academic al UPT, urmată de discursul rectorului Universității, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan. Acesta a reamintit celor prezenți de aniversarea unui secol de la formarea primei generații de ingineri din Timișoara, un moment marcant pentru instituție și comunitatea academică.

Pe scena amenajată pe Stadionul Știința, au urcat apoi reprezentanți ai mediului economic, studenți din Consiliul de Administrație al UPT, precum și reprezentanți ai celor 10 facultăți ale universității. Aceștia au mulțumit profesorilor pentru dedicarea și sprijinul oferit de-a lungul anilor de studii.

### Premierea Excelenței

Pentru a sublinia angajamentul față de excelență academică, conducerea UPT a continuat tradiția de a premia studenții excepționali. Cinci diplome „Magna Cum Laude” au fost acordate studenților care au obținut media 10 pe parcursul întregilor studii de licență, demonstrând încă o dată că performanța este recunoscută și răsplătită la UPT.

### O Seară de Neuitat

Ceremonia de absolvire s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii, urmat de un concert extraordinar al formației The Motans, care a electrizat cei aproape 10.000 de spectatori prezenți pe stadion. Evenimentul a fost o adevărată încununare a anilor de studiu și o amintire prețioasă pentru toți cei implicați.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și activitățile Universității Politehnica Timișoara, vă invităm să vizitați [site-ul oficial al UPT](http://www.upt.ro).

Continuă să citești

Editorial

Domnul prof.univ.dr.ing. Radu-Adrian Vasiu este profesor emerit!

Publicat

în

De către

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale din cadrul Universității Politehnica Timișoara a organizat miercuri, 26 iunie 2024, la Centrul de Conferințe UPT, un eveniment de suflet, ceremonia de decernare a titlului de Profesor Emerit prof.univ.dr.ing.Radu-Adrian Vasiu.

La eveniment au participat rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, cadre didactice din conducerea UPT, reprezentanți ai Senatului, colegii din Facultatea de Electronică Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, colaboratori, prieteni, foști și actuali studenți.

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a apreciat calitățile de lider ale profesorului Radu Vasiu, concretizate în echipele construite de acesta, implicarea în toate activitățile derulate, a evocat momentele în care au colaborat și i-a acordat placheta de Profesor Emerit „pentru contribuția excepțională adusă prestigiului intern și internațional al UPT în domeniul învățământului superior, cercetării științifice și managementului universitar”.

Domnul prof.univ.dr.ing. Radu-Adrian Vasiu a ținut să fie recunoscator oamenilor care i-au marcat cariera: părinții (mama profesoară de matematică, iar tatăl ofițer de transmisiuni și ulterior economist), profesorilor și colegilor de Școala generală nr. 16 Timișoara, Liceul „C.D. Loga”, Facultatea de Electrotehnică de la Institutul Politehnic „Traian Vuia” Timișoara, studenților de la TeleUniversitatea, al cărei inițiator este, colegilor de la Centrul Multimedia, doctoranzilor pe care i-a coordonat, prietenilor internaționali, foștilor parteneri de proiecte .

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și