stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

Festivalul FAST: O Mărturie a Viitorului Arhitecturii din România

Publicat

în

 

 

Debutul primei ediții a festivalului FAST: Festival for Architecture Schools of Tomorrow a avut loc pe data de 1 noiembrie, marcând o etapă semnificativă în calendarul arhitecturii din România. Sub deviza „𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐞𝐝𝐢𝐭̗𝐢𝐞 𝐚 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐅𝐀𝐒𝐓: 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 𝐟𝐨𝐫 𝐀𝐫𝐜𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐒𝐜𝐡𝐨𝐨𝐥𝐬 𝐨𝐟 𝐓𝐨𝐦𝐨𝐫𝐫𝐨𝐰 𝐚 𝐚𝐝𝐮𝐬 𝐥𝐚 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̗𝐨𝐚𝐫𝐚,” acest festival are ca obiectiv principal de a aduce în prim-plan creația și inovația viitorului arhitecturii românești.

**Vernisajul Expoziției Colective – Sustainable Futures X5**

Deschiderea oficială a festivalului a fost marcată de vernisajul primei expoziții colective a celor 5 școli de arhitectură din România care participă la eveniment – Sustainable Futures X5. Expoziția a fost un moment de înțelepciune arhitecturală, unde tinerii promițători au prezentat concepte și proiecte înovatoare, ilustrând perspective sustenabile asupra viitorului.

**Performance-ul Artistic al lui Dan Perjovschi la ARChA (White Chalk)**

Evenimentul a continuat cu un performance artistic deosebit susținut de celebrul artist Dan Perjovschi la ARChA (White Chalk). Prin intermediul artei, Dan Perjovschi a reușit să ofere o perspectivă contemporană asupra arhitecturii și designului, provocând la reflecție și inspirând participanții.

**Inaugurarea Pavilioanelor FAST din Campusul UPT**

Pe lângă aspectele culturale și artistice ale festivalului, au fost inaugurate pavilioanele FAST din Campusul UPT. Aceste pavilioane au fost construite în timpul verii de către echipe de studenți și tutori arhitecți, reprezentând un exemplu concret al ideilor și inovației aduse de viitorii arhitecți în peisajul arhitectural.

**Workshop-ul Despre Arhitectură – Revista Zeppelin**

Tot în cadrul festivalului FAST, studenții interesați au avut ocazia să participe la un workshop despre arhitectură, susținut de renumita revistă de specialitate, Zeppelin. Acest workshop a oferit o perspectivă detaliată asupra tendințelor, teoriilor și practicilor din domeniul arhitecturii, pregătind noii arhitecți pentru provocările viitoare.

Festivalul FAST este o platformă ce promovează creația, inovația și dialogul în domeniul arhitecturii din România, arătându-ne cu entuziasm că viitorul arhitecturii este promițător și plin de idei îndrăznețe.

#UPT #FAST #5zile #5școli #Arhitectură #UPTCampusCreativ #Vernisaj

Învățământ

Rectorul Universității Politehnica Timișoara Adresează Viitorul Educației în cadrul TEDxAristide Demetriade

Publicat

în

De către

 

 

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, a susținut o prezentare captivantă la conferința TEDxAristide Demetriade, aducând în prim-plan impactul semnificativ pe care tehnologia îl are asupra mentalității educatorilor și educației în general.

Într-o lume tot mai marcată de inovație și schimbare rapidă, rectorul Drăgan a subliniat necesitatea evoluției mentalității educaționale. „În viitor, avem nevoie de creativitate, multiculturalism și multidisciplinaritate. Cred că pe asta ar trebui să ne concentrăm acum în școli și în universități”, a afirmat acesta în cadrul prezentării sale.

Ideile revoluționare și impactul tehnologiei asupra procesului educațional au fost puncte centrale ale discursului rectorului. A comparat influența tehnologiei cu impactul pe care l-a avut tipăritul sau internetul în trecut, aducând în atenție transformările semnificative aduse în modul în care educația este livrată și asimilată.

„Tehnologia nu este doar un instrument, ci o sursă de dezvoltare a creativității și stimulare a colaborării în echipă. Ea redefinește accesul la informații și îmbunătățește relația dintre profesor și sala de clasă”, a subliniat rectorul Drăgan.

Prezentarea sa a evidențiat importanța adaptării continue a sistemului educațional la provocările contemporane, pledând pentru o abordare integrată care să promoveze gândirea creativă, diversitatea culturală și abordarea multidisciplinară. Conferința TEDxAristide Demetriade a oferit un cadru inspirațional pentru astfel de dezbateri esențiale privind viitorul educației.

Continuă să citești

Învățământ

Excelență Științifică la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale – Studenții UPT Cuceresc Premii de Top

Publicat

în

De către

 

 

Studenții de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale de la Universitatea Politehnica Timișoara au adus onoruri academice instituției prin participarea și câștigarea unor premii de prestigiu în cadrul mai multor concursuri de specialitate.

Cea de-a VII-a ediție a concursului „TeChallenge”, desfășurat la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, a fost un prilej de afirmare pentru tinerii cercetători ai UPT. Sub temele „Tehnologiile Viitorului în Smart City” și „Industria 4.0”, trei echipe reprezentând cu mândrie Universitatea Politehnica Timișoara au fost premiate pentru inovația și contribuția lor la proiectele prezentate.

O altă performanță notabilă a avut loc în cadrul „Săptămânii electronicii” de la Universitatea din Craiova, unde studenții de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale au concurat în prestigiosul TIE 2023. Rezultatul lor remarcabil s-a materializat în obținerea premiului III pentru proiectarea unei plăci electronice PCI Express.

Pentru a afla mai multe detalii despre realizările acestor tineri inovatori și proiectele lor distinse, vă invităm să accesați link-ul: [https://shorturl.at/xHUZ8](https://shorturl.at/xHUZ8).

Aceste realizări remarcabile subliniază angajamentul continuu al Universității Politehnica Timișoara în promovarea excelenței academice și inovației, evidențiind talentul și pregătirea excepțională a studenților din domeniul electronicelor, telecomunicațiilor și tehnologiilor informaționale. #UPT #Inovație #Tehnologie #EtcTI #Progres #Excelență #Premiu

Continuă să citești

Învățământ

Ziua Ziua Internațională a Studenților la UPT: Celebrând Determinarea și Realizările Academice

Publicat

în

De către

 

 

🙋 La 17 noiembrie, comunitatea Universității Politehnica din Timișoara (UPT) marchează cu mândrie Ziua Internațională a Studenților, ocazie în care #determinarea, #responsabilitatea, #perseverența, #creativitatea și #dorința de a învăța și descoperi sunt sărbătorite.

În această zi specială, UPT încurajează studenții să-și sărbătorească reușitele academice și să se bucure de parcursul lor academic. Cu o tradiție bogată în educație și inovație, UPT rămâne un loc de excelență unde studenții își pot dezvolta abilitățile și pot contribui la construirea viitorului.

💙 Sub deviza #DesignYourFuture, UPT își onorează studenții, recunoscând dedicarea și munca lor în drumul către cunoaștere și realizare. Ziua Internațională a Studenților reprezintă un moment de apreciere și celebrare a comunității academice UPT, unde tinerii entuziaști își conturează propriul viitor și contribuie la dezvoltarea cunoașterii și a societății în ansamblu.

La mulți ani, dragi studenți UPT! Să aveți parte de încă multe realizări și succese în călătoria voastră academică. #StudentUPT #Aniversare #Student #UPT”

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și