stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

„unu unu zero zero unu zero zero” – Expoziția Care Redă Spiritul Campusului Universității Politehnica Timișoara

Publicat

în

 

 

În cadrul evenimentului #SăptămânaCulturiilaUPT, a avut loc o expoziție cu un nume enigmatic, dar cu un mesaj profund. „unu unu zero zero unu zero zero” este titlul care a stârnit curiozitatea și a atras atenția studenților, cadrelor didactice și a celor interesați de istoria universitară.

Această expoziție a fost organizată cu scopul de a dezvălui legătura profundă dintre oameni și mediul universitar, concentrându-se asupra istoriei campusului Universității Politehnica Timișoara. Sub titlul enigmatic se ascunde o bogată moștenire culturală și istorică, care este pusă în lumină prin intermediul acestei expoziții inovatoare.

#SăptămânaCulturiilaUPT a reprezentat un moment important în viața universității, oferind oportunitatea de a celebra diversitatea culturală și artistică a comunității academice. Expoziția „unu unu zero zero unu zero zero” a fost una dintre piesele centrale ale acestei săptămâni speciale, atrăgând atenția asupra istoriei bogate a campusului universitar.

Printre momentele cheie ale expoziției s-au numărat ilustrații și documente care au pus în evidență evoluția universității de-a lungul anilor. De la primele clădiri și clase până la infrastructura modernă de astăzi, expoziția a oferit o perspectivă comprehensivă asupra transformărilor și dezvoltării Universității Politehnica Timișoara.

În plus, expoziția a explorat impactul universității asupra vieții studenților și a comunității locale. De-a lungul anilor, această instituție academică a fost un loc de învățare, descoperire și inovare pentru generații de studenți. Spiritul și energia campusului au contribuit la dezvoltarea unor personalități și la realizarea unor proiecte remarcabile.

Expoziția „unu unu zero zero unu zero zero” a fost o ocazie de a reflecta asupra trecutului, de a celebra prezentul și de a visa la viitorul promițător al Universității Politehnica Timișoara. A reamintit tuturor importanța istoriei și a culturii universitare în formarea identității academice și a comunității.

În final, această expoziție a fost un tribut adus Universității Politehnica Timișoara și a demonstrat că trecutul și cultura unei instituții de învățământ superior au un impact profund asupra prezentului și viitorului său. Această inițiativă a subliniat încă o dată că educația și cultura sunt elemente fundamentale ale dezvoltării umane și sociale.

Învățământ

Ceremonia de Decernare a Titlului de Profesor Emerit pentru Marius-Emil Oteșteanu la Universitatea Politehnica Timișoara

Publicat

în

De către

 

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a organizat recent, la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, ceremonia de decernare a titlului de Profesor Emerit domnului prof.univ.dr.ing. Marius-Emil Oteșteanu, la propunerea Consiliului Departamentului Comunicații.

Profesorul Marius Oteșteanu este recunoscut pentru personalitatea sa excepțională și calitățile umane remarcabile, evidențiindu-se prin contribuții științifice de amploare și o abordare meticuloasă a aspectelor didactice și manageriale. În cadrul ceremoniei, profesorul Oteșteanu a făcut o trecere în revistă a principalelor etape din viața și cariera sa, subliniind faptul că aproximativ 50 de ani din parcursul său profesional au fost petrecuți în Universitatea Politehnica Timișoara, incluzând perioada studenției.

Această recunoaștere vine ca o apreciere pentru întreaga activitate desfășurată de-a lungul anilor, marcând o carieră dedicată excelenței academice și științifice.

 

Continuă să citești

Actualitate

Celebrul Șahist Garry Kasparov a ajuns la Timișoara!

Publicat

în

De către

Garry Kasparov a fost primit în salonul oficial al AEROPORTULUI TIMIȘOARA, unde a SCRIS un mesaj în cartea de onoare A INSTITUȚIEI. A fost așteptat de Rectorul UPT Florin Drăgan. Șahistul va vorbi  la Tech Talks by UPT.

„Este prima mea vizită într-un oraș din România, în afară de București. E bine! Normal, cunosc puțin din istoria Timișoarei. Știu că de aici a început Revoluția. Îmi amintesc că, în 1989, am avut un fel de conferință a șahiștilor sovietici. În mijlocul întâlnirii, am primit informația că România s-a alăturat mișcării pentru libertate și a răsturnat regimul dictator. De aceea Timișoara rămâne în minte”, a spus Garry Kasparov.

 

 

Continuă să citești

Învățământ

Universitatea Politehnica Timișoara Domină Clasamentul în Domeniul „Engineering and Computer Science

Publicat

în

De către

 

 

Universitatea Politehnica din Timișoara a primit o distincție deosebită în lumea academică, plasându-se pe primul loc în țară în domeniul „Engineering and Computer Science”, conform clasamentului academic internațional ScholarGPS™.

Clasamentul ScholarGPS™, cel mai recent instrument de evaluare a activității academice la nivel mondial, a evidențiat Universitatea Politehnica Timișoara ca lider în domeniul său de expertiză, atât la nivel național, cât și în rândul instituțiilor academice de prestigiu din întreaga lume.

Printre laureații notorii ai acestei distincții se numără academicienii Ion Boldea și Radu-Emil Precup, recunoscuți pentru contribuțiile lor remarcabile în domeniul „Electrical and Computer Engineering”. Ion Boldea, ocupând poziția a treia în rândul cercetătorilor români, este apreciat pentru articolele sale de referință, precum „Fiber-Reinforced Polymer Composites: Manufacturing, Properties, and Applications”, semnat împreună cu prof.dr.ing. Linul Emanoil, și „Automotive Electric Propulsion Systems With Reduced or No Permanent Magnets: An Overview”.

Clasamentul ScholarGPS™ nu numai că evaluează instituțiile și cercetătorii, ci oferă și o perspectivă cuprinzătoare asupra ariilor de expertiză și a publicațiilor cele mai citate, contribuind astfel la evidențierea excelenței în domeniul academic.

Prin această recunoaștere de prestigiu, Universitatea Politehnica Timișoara confirmă angajamentul său față de excelență academică și contribuția sa semnificativă la dezvoltarea cunoașterii și inovării în domeniul ingineriei și informaticii.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și