stiriacum.ro

Suntem sociabili

Social

Avertizare Meteo: Cod Galben de Vânt și Ploi pentru 5-6 noiembrie

Publicat

în

 

 

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă pentru regiunile din vestul și nord-vestul țării, precum și pentru zonele montane și Carpații Orientali, cu privire la intensificări ale vântului și ploi în perioada 5 noiembrie, ora 10 – 6 noiembrie, ora 02.

**Viteze ridicate ale vântului** sunt prognozate pentru Banat, Crișana, vestul și nord-vestul Transilvaniei, cu valori cuprinse între **55 și 70 km/h** pe parcursul zilei, iar seara și noaptea, acestea se vor resimți în special în **Carpații Orientali**. La altitudini mai mari de 1700 de metri, se așteaptă **rafale care vor depăși 90…100 km/h**.

De asemenea, trebuie menționat că **intensificări temporare ale vântului** vor afecta și regiunile estice și sud-estice, cu viteze medii de **45…50 km/h**.

În regiunile intracarpatice se așteaptă **averse**, iar cantitățile de apă pot depăși **15…20 l/mp**, cu mențiunea că acestea pot fi restrânse în anumite zone.

Această avertizare reprezintă o notificare importantă pentru locuitorii zonelor afectate, invitându-i să fie **vigilenți și să ia măsuri de precauție** în fața condițiilor meteorologice nefavorabile. Vremea capricioasă și intensificările de vânt pot afecta circulația rutieră și pot duce la diverse perturbări, de aceea este recomandat să se urmărească actualizările meteo și să se rămână informați.

Pentru informații precise și actualizate cu privire la vremea în regiunea dumneavoastră, este recomandat să consultați site-ul Administrației Naționale de Meteorologie și să urmăriți sfaturile și avertismentele autorităților competente.

#prognoza #avertizare #atentionare #vant #rafale #ploi #averse #vremea #meteo #noiembrie #toamna #alerta #temperaturi
Administratia Nationala de Meteorologie RA

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

✝) Duminica a 31-a după Rusalii (Vindecarea orbului din Ierihon) 3 Decembrie 2023

Publicat

în

De către

 

DUMINICA
A TREIZECI ŞI UNA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH

Evanghelia de la Luca
(XVIII, 35-43)

n vremea aceea, în timp ce Se apropia Iisus de Ierihon, un orb şedea cerşind la marginea drumului. Şi auzind el mulţimea trecând, întreba ce este aceasta. Şi i-au spus că trece Iisus Nazarineanul. Şi el a strigat, zicând: „Iisuse, Fiul lui David, miluieşte-mă!“ Şi cei ce mergeau înainte îl certau ca să tacă, dar el cu atât mai mult striga: „Fiule al lui David, miluieşte-mă!“ Şi, apropiindu-Se, Iisus a poruncit să-l aducă la El; şi când acela I-a fost aproape, l-a întrebat: „Ce voieşti să-ţi fac?“ Iar el a zis: „Doamne, să-mi capăt vederea“. Şi Iisus i-a zis: „Capătă-ţi vederea! Credinţa ta te-a mântuit“. Şi îndată şi-a căpătat vederea şi-L urma slăvind pe Dumnezeu. Şi tot poporul, văzând aceasta, a dat laudă lui Dumnezeu

Continuă să citești

Actualitate

Orașul Munich se transformă într-un peisaj de poveste după ninsorile din 2 decembrie

Publicat

în

De către

 

Magia iernii a cuprins orașul Munich din Germania în data de 2 decembrie, când ninsorile au transformat peisajul urban într-o scenă desprinsă din povești. Evenimentul meteorologic a adus cu sine un strat de zăpadă care a schimbat complet atmosfera, oferind locuitorilor și vizitatorilor o experiență pitorească.

Străzile și clădirile orașului s-au acoperit cu un strat alb, iar copacii și parcurile au prins viață într-o nouă nuanță de iarnă. Locuitorii Munichului au fost martorii acestei transformări spectaculoase, iar mulți au ieșit în stradă pentru a se bucura de atmosfera de sărbătoare pe care zăpada a adus-o.

Fotografiile surprinse în timpul ninsorii au capturat imaginea orașului învăluit într-o mantie albă, creând un cadru idilic și feeric. Acest eveniment neașteptat a adus cu sine nu doar schimbări în peisajul urban, ci și bucuria specifică iernii, provocând un val de entuziasm printre locuitori.

Deși zăpada poate aduce și provocări legate de trafic și de condițiile meteorologice, ninsorile din 2 decembrie au adus un strop de farmec și spirit festiv în inima orașului Munich. Pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă, această transformare neașteptată a adus un plus de magie și anticipare pentru locuitorii care se pregătesc să își sărbătorească Crăciunul într-un peisaj de poveste.

Continuă să citești

Politică

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a cântat la pian „Deșteaptă-te, române!”

Publicat

în

De către

 

 

Într-un moment cu adevărat inedit, primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a surprins trecătorii și locuitorii orașului în Piața Libertății prin interpretarea la pian a imnului național al României, „Deșteaptă-te, române!”. Gestul său a fost întâmpinat cu aplauze entuziaste din partea celor prezenți în piață.

Cu toate că este cetățean german, Dominic Fritz a transmis un mesaj puternic despre importanța unității în diversitate pentru România. Prin această interpretare muzicală, primarul a subliniat că istoria României este construită pe principiul unității în ciuda diversității provinciilor care au fost unite la 1 Decembrie 1918.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz a evidențiat emoția de a întâlni români din întreaga țară veniți să sărbătorească Ziua Națională la Timișoara. După participarea la parada militară, primarul a ales să împărtășească această bucurie cu locuitorii orașului printr-o interpretare muzicală simbolică.

Aplaudat cu entuziasm, Dominic Fritz a adus o notă de solemnitate și unitate în Piața Libertății, marcând astfel Ziua Națională a României într-un mod cu adevărat special pentru timișoreni.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și