stiriacum.ro

Suntem sociabili

Sport

Mircea Lucescu – O Legendă a Fotbalului Se Retrage din Cariera de Antrenor

Publicat

în

 

Într-o seară plină de emoții și recunoștință, Mircea Lucescu, cunoscut sub numele de Il Luce, și-a anunțat retragerea din lumea fotbalului. După o carieră remarcabilă care a cuprins 15 ani de dedicație fotbalului ucrainean, Il Luce a luat o hotărâre importantă: să își încheie cariera de antrenor.

Într-o declarație profundă, Mircea Lucescu a transmis: „Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dedicat 15 ani fotbalului ucrainean. Aici am decis să-mi pun capăt carierei. Acesta a fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Vă mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să se termine altfel. Totul s-a terminat – cariera mea, dragostea mea, viața mea. Totul are un început și un sfârșit.”

Această retragere semnificativă marchează încheierea unei ere impresionante în cariera lui Il Luce. Cu 35 de trofee câștigate, Mircea Lucescu a devenit al doilea antrenor cu cele mai multe trofee din istoria fotbalului, fiind la egalitate cu celebrul Pep Guardiola, antrenorul echipei Manchester City. Contribuția lui Mircea Lucescu la fotbalul mondial și impactul său asupra echipei Șahtior Donețk și a fotbalului ucrainean în general rămân de neegalat.

Mircea Lucescu a fost mereu o figură marcantă în lumea fotbalului, un antrenor care a marcat generații de jucători și a transmis cunoștințe și pasiune pentru acest sport. Acest capitol impresionant se încheie acum, lăsând o moștenire durabilă și amintiri de neuitat în inimile fanilor fotbalului din întreaga lume.

Pentru România, Mircea Lucescu rămâne un simbol al performanței și un exemplu de devotament pentru pasiunea sa. Cu toate că se retrage din cariera de antrenor, numele său va continua să strălucească în istoria fotbalului românesc și internațional.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Fostul antrenor al echipei CFR Timisoara ,Tache Macri a murit .Avea 92 de ani!

Publicat

în

De către

A murit Dumitru Macri (92 de ani) antrenorul echipei CFR Timișoara la ultimul bal in Divizia A (1970-1971)a trupei de la Gara Mare! După un tur slab cu antrenorul N.Becker ,a venit D.Macri ce a reușit prin câteva victorii (cea mai mare victorie savurata de suporteri 2-0 cu UTA) să dea speranțe de salvare de la retrogradare .Nu a fost sa fie!Dumitru Macri venea dintr-o familie  din Ampelochori, un mic sat de lângă Kalabaka, Grecia. A părăsit România în 1986, mutându-se în Franța împreună cu fiul său, arhitect. Din cariera de jucator amintim -Macri a jucat toată cariera sa la Rapid București. A fost căpitanul echipei între 1952 și 1966. În 1961, Macri a devenit  primul fotbalist român nominalizat la Balonul de Aur.***
De asemenea, a jucat de 8 ori pentru naționala României între 1958 și 1962, debutând într-un amical care s-a încheiat cu o înfrângere, 1-2, la București, împotriva Ungariei. În cele 8 partide, 2 au fost pentru preliminariile Euro 1960 și 1964. De asemenea, a apărut de 2 ori în echipa olimpică a României, în preliminariile Jocurilor Olimpice de vară din 1960 (Roma).
*Cariera de antrenor
Macri a antrenat în Divizia A pe CFR Timișoara, Rapid București și FC Olt Scornicești. A condus și echipa națională a Algeriei, între 1974-1975 .

Continuă să citești

Sport

Daniel Niculae, Președintele Rapid București, Ridicat de mascați , este vizat de o Anchetă Legată de Arme și Muniții

Publicat

în

De către

 

 

Dimineața de joi a adus un șoc pentru Daniel Niculae, fostul jucător emblematic al echipei Rapid București și actualul președinte al clubului. Acesta a fost „săltat” de mascați și este anchetat într-un dosar ce vizează arme și muniții.

Daniel Niculae a fost întotdeauna un nume asociat cu fotbalul românesc și în special cu echipa Rapid București, atât pe terenul de joc, cât și în culisele clubului. Cu toate acestea, acuzațiile care planează asupra sa aduc o umbră neagră peste cariera sa și peste imaginea clubului pe care îl conduce.

Detaliile exacte ale acestui dosar nu au fost încă dezvăluite publicului, iar investigația este în curs. Cu toate acestea, intervenția forțelor de ordine în acest caz indică seriozitatea acuzațiilor.

În lumina acestui eveniment, clubul Rapid București și fanii săi sunt în așteptare, urmărind evoluțiile acestui caz cu interes și sperând că adevărul va ieși la iveală cât mai curând posibil. Daniel Niculae, o figură iubită în rândul suporterilor Rapidului, se confruntă acum cu această situație delicată, iar clubul și fanii îi sunt alături în aceste momente dificile.

 

Continuă să citești

Sport

Katerina Zelenykh aduce aurul acasă pentru România la Turneul Internațional Dan Kolov&Nikola Petrov

Publicat

în

De către

 

 

România sărbătorește o performanță excepțională în lumea luptelor, iar motivul este luptătoarea noastră de excepție, Katerina Zelenykh. La Turneul Internațional Dan Kolov&Nikola Petrov, desfășurat în Bulgaria, Zelenykh a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în cadrul categoriei de greutate 65 kg, aducând acasă medalia de aur.

Această victorie reprezintă un moment de mândrie pentru România și pentru lupta feminină. Performanța remarcabilă a lui Zelenykh demonstrează talentul, dedicarea și efortul depus de sportivii noștri pentru a se afirma la nivel internațional.

Federația Română de Lupte transmite sincere felicitări lui Katerina Zelenykh pentru această realizare extraordinară. Succesul ei este o inspirație pentru tinerii luptători și pentru întreaga comunitate sportivă din țară.

#FRLupte #TeamRomania #wrestlingROmania

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și