stiriacum.ro

Suntem sociabili

Top

Publicat

în

Prof. univ. dr. Ramin Khoramnia din Elveția, prof. univ. dr. Gabor Scharioth din Germania și prof. univ. dr. Francesco Boscia din Italia au devenit de profesori invitați ai UMF „Victor Babes” Timisoara pentru deosebita activitate și colaborare cu instituția timișoreană.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Dominic Fritz Anunță Achiziția a 33 de Firobuze Noi pentru Modernizarea Transportului Public din Timișoara

Publicat

în

De către

 

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat finalizarea licitației pentru achiziționarea a 33 de firobuze moderne, care vor înlocui vehiculele vechi aflate în circulație. Aceste firobuze vor fi livrate de firma Bozankaya, câștigătoarea licitației, pentru suma de 100 de milioane de lei.

„A venit și rândul firobuzelor. Am terminat licitația și aducem 33 de firobuze noi, moderne, care să le înlocuiască pe cele care circulă acum,” a declarat Fritz.

Noua flotă va include 25 de troleibuze articulate de 18 metri și 8 troleibuze de 12 metri. Achiziția este finanțată din fondurile record de 75 de milioane de euro obținute anul trecut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fonduri care au fost alocate pentru cumpărarea de tramvaie, autobuze și firobuze noi.

„Transportul public este una din prioritățile noastre strategice. În ultimii ani am reușit să modernizăm flota cu 70 de tramvaie și autobuze electrice noi, și această modernizare continuă. Pentru ca timișorenii să aibă condiții decente de deplasare,” a subliniat primarul.

Fritz a evidențiat și progresele realizate în utilizarea transportului public. În mai puțin de trei ani, procentul timișorenilor care folosesc transportul public a crescut de la 31% la 51%, indicând faptul că măsurile de modernizare a infrastructurii de transport dau roade.

„Mai avem de lucru până când transportul public va deveni principala opțiune de călătorie a timișorenilor. Dar este încurajator că în mai puțin de 3 ani, am înregistrat o creștere a utilizării transportului public de la 31% la 51%. Asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun,” a concluzionat Dominic Fritz.

 

Continuă să citești

Actualitate

Gheorghe Tîrpe, Fost Director al Fabricii AEM din Timișoara, a Încetat din Viață la Vârsta de 89 de Ani

Publicat

în

De către

 

 

**Gheorghe Tîrpe, Fost Director al Fabricii AEM din Timișoara, a Încetat din Viață la Vârsta de 89 de Ani**

Timișoara și-a luat rămas bun de la unul dintre cei mai influenți lideri industriali ai orașului, prof. univ. dr. ing. Gheorghe Tîrpe, care a condus cu succes Întreprinderea de Aparate Electrice de Măsurat (AEM) între anii 1978 și 1990. Sub conducerea sa, AEM a traversat o perioadă de glorie, devenind o fabrică emblematică pentru oraș.

Înainte de mandatul său la AEM, Gheorghe Tîrpe a fost timp de șase ani inginer-șef la „Electrotimiș”, o altă unitate de producție importantă din Timișoara. De-a lungul carierei sale, Tîrpe a demonstrat o dedicare remarcabilă în domeniul ingineriei și al managementului industrial.

Contribuțiile sale nu s-au limitat doar la sectorul industrial. În plan didactic, Gheorghe Tîrpe a fost profesor universitar la Universitatea din Craiova timp de 15 ani, din 1990 până în 2005, influențând generații de studenți și aducând o contribuție semnificativă la dezvoltarea învățământului tehnic din România.

Pe lângă realizările sale profesionale, Gheorghe Tîrpe a fost activ și în sfera politică, fiind ales consilier în Consiliul Județean Timiș pentru trei legislaturi, unde a continuat să contribuie la dezvoltarea comunității locale.

Gheorghe Tîrpe a murit la vârsta de 89 de ani, lăsând în urmă o moștenire de excelență în industrie și educație. Înmormântarea va avea loc joi, 25 iulie, la ora 12, în cimitirul Cosminului.

Dumnezeu să-l odihnească!

Continuă să citești

Politică

Alfred Simonis, Președintele CJ Timiș, Anunță Emiterea Autorizației de Construire pentru Institutul Oncologic Timișoara

Publicat

în

De către

 

 

Alfred Simonis, președintele ales al Consiliului Județean Timiș, a făcut un anunț important referitor la dezvoltarea infrastructurii medicale din județ. Autorizația de Construire pentru Institutul Oncologic Timișoara a fost emisă, permițând astfel organizarea licitației pentru desemnarea constructorului.

„Avem Autorizația de Construire pentru Institutul Oncologic Timișoara. Consiliul Județean a emis documentul fără de care nu putea fi organizată licitația pentru desemnarea constructorului,” a declarat Simonis.

Această autorizație este esențială, având în vedere că vor avea loc modificări semnificative ale structurii existente. Inițial conceput în urmă cu aproape 30 de ani pentru a fi Spitalul Municipal Timișoara, clădirea va suferi o demolare parțială și va fi refăcută pentru a respecta cerințele, normativele și standardele actuale.

„A fost necesară emiterea unei noi autorizații de continuare a lucrărilor, întrucât va exista o modificare a actualei structuri, a ceea ce s-a vrut a fi, în urmă cu aproape 30 de ani, Spitalul Municipal Timișoara. Practic, va exista o demolare parțială a construcției și refacerea ei la cerințele, normativele și standardele actuale,” a explicat președintele CJ Timiș.

Simonis a mulțumit specialiștilor de la Universitatea Politehnica Timișoara pentru expertiza tehnică esențială în reluarea lucrărilor. „Vreau să le mulțumesc specialiștilor de la Universitatea Politehnica Timișoara, cei care au realizat expertiza tehnică pentru reluarea lucrărilor,” a adăugat el.

Transformarea clădirii aflate în ruină pe Calea Torontalului în cel mai modern Institut Oncologic din țară reprezintă cea mai mare investiție medicală din județul Timiș. Cu o alocare de 250 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), acest proiect promite să revoluționeze asistența medicală oncologică din România.

„Ruina de pe Calea Torontalului se va transforma acum în cel mai modern Institut Oncologic din țară. Este cea mai mare investiție care se va face în domeniul medical în județul Timiș. 250 de milioane de euro sunt alocați pentru acest spital, bani obținuți prin PNRR,” a subliniat Simonis.

Următorul pas crucial este scoaterea la licitație a lucrărilor de proiectare și execuție, proces pe care Alfred Simonis speră să îl inițieze cât mai curând, posibil chiar în următoarele zile. „Următorul pas, pe care îmi doresc să îl facem cât mai repede, poate chiar în următoarele zile, este scoaterea la licitație a lucrărilor de proiectare și execuție,” a concluzionat acesta.

Această inițiativă promite să îmbunătățească semnificativ serviciile medicale disponibile în județ și să ofere pacienților acces la tratamente oncologice de ultimă generație într-un cadru modern și bine echipat.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și