stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

Excelență Științifică la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale – Studenții UPT Cuceresc Premii de Top

Publicat

în

 

 

Studenții de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale de la Universitatea Politehnica Timișoara au adus onoruri academice instituției prin participarea și câștigarea unor premii de prestigiu în cadrul mai multor concursuri de specialitate.

Cea de-a VII-a ediție a concursului „TeChallenge”, desfășurat la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, a fost un prilej de afirmare pentru tinerii cercetători ai UPT. Sub temele „Tehnologiile Viitorului în Smart City” și „Industria 4.0”, trei echipe reprezentând cu mândrie Universitatea Politehnica Timișoara au fost premiate pentru inovația și contribuția lor la proiectele prezentate.

O altă performanță notabilă a avut loc în cadrul „Săptămânii electronicii” de la Universitatea din Craiova, unde studenții de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale au concurat în prestigiosul TIE 2023. Rezultatul lor remarcabil s-a materializat în obținerea premiului III pentru proiectarea unei plăci electronice PCI Express.

Pentru a afla mai multe detalii despre realizările acestor tineri inovatori și proiectele lor distinse, vă invităm să accesați link-ul: [https://shorturl.at/xHUZ8](https://shorturl.at/xHUZ8).

Aceste realizări remarcabile subliniază angajamentul continuu al Universității Politehnica Timișoara în promovarea excelenței academice și inovației, evidențiind talentul și pregătirea excepțională a studenților din domeniul electronicelor, telecomunicațiilor și tehnologiilor informaționale. #UPT #Inovație #Tehnologie #EtcTI #Progres #Excelență #Premiu

Actualitate

România triumfă la Olimpiada Internațională de Matematică 2024

Publicat

în

De către

 

 

România a obținut rezultate remarcabile la a 65-a Olimpiadă Internațională de Matematică, desfășurată în perioada 11-22 iulie 2024, la Bath, Marea Britanie. Ministerul Educației anunță cu mândrie că echipa noastră a câștigat o medalie de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz.

Performanțele individuale ale celor șase elevi care au reprezentat România sunt impresionante:
– **Medalie de aur**: Pavel Ciurea, elev la Liceul Internațional de Informatică București.
– **Medalii de argint**: Andrei Vila, David-Andrei Anghel, Vlad-Titus Spătaru (toți de la Liceul Internațional de Informatică București) și Andrei-Giovani Chiriță de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București.
– **Medalie de bronz**: Aida Mitroi, elevă la Liceul Internațional de Informatică București.

Delegația României a beneficiat de o coordonare de excepție din partea unor specialiști de renume:
– **Leader**: conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București.
– **Deputy Leader**: lect. univ. dr. Mihai Chiș de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara.
– **Lucian Țurea**: reprezentant al Societății de Științe Matematice din România.

Ministerul Educației transmite felicitări echipei României pentru rezultatele obținute și pentru efortul depus în cadrul competiției. Aceste succese demonstrează nivelul înalt de pregătire și dedicarea tinerilor matematicieni români, consolidând prestigiul României pe scena internațională a educației și științei.

Felicitări tuturor participanților și coordonatorilor pentru aceste performanțe extraordinare!

Continuă să citești

Învățământ

Universitatea Politehnica Timișoara face pași mari spre un campus verde și sustenabil

Publicat

în

De către

 

 

Acum 100 de ani, Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) punea bazele Campusului Universitar Timișoara. Astăzi, această instituție de prestigiu își propune să transforme campusul într-un spațiu verde, sustenabil și inteligent, aliniat cu cerințele noului secol. Diverse proiecte de modernizare sunt deja în curs sau urmează să fie demarate, toate vizând eficiența energetică și modernizarea patrimoniului UPT.

Pe 18 iulie 2024, la sediul Ministerului Educației din România, rectorul UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a semnat un contract de finanțare în valoare de 4 milioane de euro, alături de ministrul educației, Ligia Deca. Acest contract, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vizează modernizarea completă a căminelor studențești ale universității.

„Asigurarea celor mai bune condiții pentru studenții noștri s-a situat mereu în prim-planul preocupărilor noastre. Nu pot decât să mă bucur și să mulțumesc Ministerului Educației pentru sprijinul oferit în implementarea acestui proiect. Contractul pe care tocmai l-am semnat este încă o investiție foarte importantă și necesară pentru UPT în vederea atingerii obiectivelor de sustenabilitate pe care ni le-am propus în Planul strategic al universității. Dacă și până acum s-au realizat unele lucrări, acum vorbim despre un proiect amplu de modernizare a tuturor căminelor proprii”, a declarat rectorul Florin Drăgan.

Acest proiect de modernizare a căminelor studențești se alătură altor inițiative importante, finanțate atât din fonduri publice, cât și din fondurile proprii ale UPT, toate având scopul de a aduce Campusul Politehnicii la standardele secolului XXI. Astfel, Universitatea Politehnica Timișoara își reafirmă angajamentul față de crearea unui mediu de învățare modern și sustenabil, dedicat excelenței academice și bunăstării studenților săi.

Continuă să citești

Învățământ

EcoChem Summer University: Elevii din 20 de Județe Aleg o Vacanță Activă la Timișoara

Publicat

în

De către

 

 

Elevi din 20 de județe ale țării au ales să își petreacă vacanța de vară într-un mod activ și educativ, participând la școala de vară EcoChem Summer University. Evenimentul, organizat de Liga Studenților Chimiști din Timișoara în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnologii și Protecția Mediului, se desfășoară între 14 și 24 iulie 2024, având scopul de a familiariza elevii de liceu cu viața de student la Universitatea Politehnica Timișoara.

Pe parcursul celor 10 zile de tabără, elevii vor participa la cursuri și laboratoare care acoperă patru subiecte de studiu incitante și de actualitate din domeniul chimiei și mediului:

– **⚡ „Viitorul energiei: exploatarea potențialului hidrogenului ca vector de energie”**, susținut de domnul decan ș.l. dr. ing. Dan Mircea, conf.dr.ing. Andrea Kellenberger, dr.ing. Nataliia Rudenko și drd.ing. George Dima, în domeniul electrochimiei.
– **🍏 „Gusturi și arome în laboratorul de chimie: Analiza fizico-chimică a alimentului”**, facilitat de domnul ș.l.dr.ing. Ordodi Valentin, în domeniul automatizărilor și ingineriei produselor alimentare.
– **💧 „Tehnici și metode de tratare și epurare a apei: de la concepte de bază la practici avansate”**, susținut de doamna ș.l.dr. ing. Pop Aniela, în domeniul ingineriei mediului.
– **♻️ „Valorificarea inteligentă a deșeurilor: producerea materialelor de mare utilitate”**, facilitat de domnul conf.dr. ing. Lazău Radu și drd.ing. Rus Cristiana, în domeniul materialelor oxidice.

Pe lângă activitățile academice, programul liceenilor include vizite la companii partenere ale facultății și diverse activități recreative și sociale, oferindu-le astfel oportunitatea de a se distra și de a socializa.

Școala de vară EcoChem Summer University este finanțată de Fundația Alber, asigurând astfel resursele necesare pentru desfășurarea acestui program educativ de succes.

Această inițiativă nu doar că promovează educația în domeniul chimiei și protecției mediului, dar și oferă elevilor o perspectivă autentică asupra vieții universitare și a posibilităților de carieră în aceste domenii esențiale.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și