stiriacum.ro

Suntem sociabili

Social

Magie și Lumină: Deschiderea Târgului de Crăciun din Timișoara, sub Ploaia de Fulgi

Publicat

în

 

 

Duminica seara, atmosfera de sărbătoare a învăluit Timișoara odată cu deschiderea spectaculosului Târg de Crăciun, marcând debutul sezonului festiv sub fulgi de zăpadă. O premieră în acest an, primul strat de zăpadă a acoperit orașul într-un cadru idilic.

În inima orașului, luminile s-au aprins, împodobind bradul impunător, roata panoramică și caruselul, creând o atmosferă magică în Piața Victoriei. Casuțele verzi, elegante, și-au deschis ușile, oferind timișorenilor o varietate de bunătăți, ornamente de Crăciun și cadouri pentru toate gusturile.

De asemenea, în premieră, la una dintre casuțe, se vând artificii destinate publicului larg, aducând un plus de strălucire sărbătorilor. Oamenii s-au adunat în număr mare în Piața Victoriei pentru a participa la ceremonia festivă de aprindere a iluminatului de sărbători, desfășurată în jurul orei 18:00.

În afara decorurilor din Piața Victoriei, curiozitatea oamenilor a fost stârnită și de patinoarul din Piața Libertății, care a devenit un alt punct de atracție în cadrul Târgului de Crăciun 2023.

Organizatorii au anunțat că prima săptămână a târgului va fi marcată de celebrarea Zilei Naționale a României, culminând cu un spectacol impresionant pe 1 Decembrie, cu Ansamblul „Timișul” și trupa Cobzality, alături de „maestrii focului” de la Crispus.

Evenimentele continuă și în weekend, cu invitați speciali precum AD LIBITUM VOICES pe 2 decembrie și spectacolul susținut de SURORILE OSOIANU & LUPII LUI CALANCEA pe 3 decembrie. Pe parcursul târgului, vor urca pe scenă artiști precum Paula Seling & Corala Contrast, Cornelia și Lupu Rednic, Angelica Flutur, Dan Necsa și Carmen Popovici-Dumbrava.

Finalul festivităților este așteptat cu nerăbdare, odată cu sosirea lui Moș Crăciun în seara de 22 decembrie, după spectacolul „Spărgătorul de Nuci”. Cu această ediție ajungând la cea de-a XVI-a, Târgul de Crăciun de la Timișoara va bucura orașul în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024. 🎄🎅

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Program de lucru pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Publicat

în

De către

 

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor săi informații referitoare la programul de lucru pentru data de 1 mai și perioada Sărbătorilor Pascale.

 

PROGRAMUL DE LUCRU

COLECTARE DEȘEURI

RETIM va continua colectarea deșeurilor menajere de la persoanele fizice și agenții economici fără întreruperea activității atât în 1 mai cât și în perioada Sărbătorilor Pascale, asigurându-se continuitatea serviciului.

 

BIROURI DE RELAȚII CLIENȚI ȘI CASIERII – Timișoara și Lugoj

Biroul de relații clienți și casierie din Timișoara și Lugoj vor fi:

·      ÎNCHISE în data de 1 mai, 3 mai și 6 mai 2024 – Sărbătoare legală;

·      DESCHISE în data de 2 mai și 7 mai 2024, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la 16:00.

 

CELE 4 CENTRE DE COLECTARE A DEȘEURILOR VOLUMINOASE, VEGETALE, DIN CONSTRUCȚII, DIN POLISTIREN ȘI CARTON DIN TIMIȘOARA

Centrele puse la dispoziția cetățenilor de Primăria Timișoara și gestionate de RETIM vor fi închise pe 1 mai, 3 mai și 6 mai. Vor fi deschise în data de 2 mai, iar activitatea se va relua conform programului obișnuit din 7 mai:

1.    Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)

2.    Calea Moșniței, nr. 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)

3.    Str. Avram Imbroane, nr. 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)

4.    Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr. 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)

Pentru sesizări legate de colectarea deșeurilor, RETIM poate fi contactată prin Call Center la numărul de telefon +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00–19:00 sau prin email la contractare@retim.ro.

Continuă să citești

Social

DUMINICA FLORIILOR – 28 aprilie

Publicat

în

De către

 

DUMINICA FLORIILOR

Evanghelia de la Ioan
(XII, 1-18)

u şase zile înainte de Paşti, Iisus a venit în Betania, unde era Lazăr, cel pe care-l înviase din morţi. Şi I-au făcut acolo cină; şi Marta slujea. Şi Lazăr era unul dintre cei ce şedeau la masă cu El. Atunci Maria, luând o litră cu mir de nard curat, de mult preţ, a uns picioarele lui Iisus şi le-a şters cu părul capului ei; iar casa s’a umplut de mireasma mirului. Dar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Săi – cel care avea să-L vândă –, a zis: „De ce nu s’a vândut mirul acesta cu trei sute de dinari şi să-i fi dat săracilor?“ Iar el a zis aceasta nu pentru că îi era lui grijă de săraci, ci pentru că era fur şi, având punga, vămuia ce se punea într’însa. A zis deci Iisus: „Las-o, că pentru ziua îngropării Mele l-a păstrat; că pe săraci îi aveţi pururea cu voi, dar pe Mine nu Mă aveţi pururea“. Atunci mulţime mare de Iudei a aflat că El este acolo şi au venit nu numai pentru Iisus, ci să-l vadă şi pe Lazăr pe care El îl înviase din morţi. Iar arhiereii au pus la cale ca şi pe Lazăr să-l omoare, căci din pricina lui mulţi dintre Iudei mergeau şi credeau în Iisus. A doua zi, marea mulţime care venise la sărbătoare, auzind că Iisus vine în Ierusalim, au luat ramuri de finic şi au ieşit în întâmpinarea Lui şi strigau: „Osana!, binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!“ şi: „Împăratul lui Israel!“ Şi Iisus, găsind un asin tânăr, a şezut pe el, precum este scris: Nu te teme, fiica Sionului! Iată, Împăratul tău vine şezând pe mânzul asinei. Pe acestea ucenicii Săi nu le-au înţeles de la’nceput; dar când S’a preamărit Iisus, atunci şi-au adus ei aminte că acestea pentru El erau scrise şi că pe acestea le-au făcut ei pentru El. Drept aceea, mulţimea care era cu El când l-a strigat pe Lazăr din mormânt şi l-a înviat din morţi dădea mărturie; de aceea L-a şi întâmpinat mulţimea, pentru că auzise că El a făcut această

Continuă să citești

Politică

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, condamnată pentru luare de mită: Decizia Tribunalului Cluj

Publicat

în

De către

 

 

Tribunalul Cluj a emis o hotărâre de condamnare împotriva fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru luare de mită. Potrivit minuței emise de instanță, Sorina Pintea a primit o sentință de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Această hotărâre nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, instanţa a interzis Sorinei Pintea să fie aleasă în funcţii publice sau să ocupe funcţia de manager în cadrul unui spital public, pe o durată de trei ani, conform deciziei tribunalului.

De asemenea, magistrații au dispus confiscarea sumei de 10.000 de euro de la Sorina Pintea, în legătură cu acuzațiile de luare de mită în formă continuată. Această hotărâre vine în urma acuzațiilor din aprilie 2020, când Sorina Pintea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, sume de bani de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, care nu i s-ar fi cuvenit. Aceste sume ar fi reprezentat o parte din valoarea unui contract de achiziţie publică încheiat de spitalul pe care îl manageria, cu aceeași societate comercială.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și