stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide noi uși la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului

Publicat

în

 

Universitatea Politehnica din Timișoara a marcat un moment istoric în evoluția sa, odată cu inaugurarea noului sediu al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, într-un eveniment solemn desfășurat astăzi, 3 aprilie 2024.

Cu o istorie impresionantă ce se întinde din 1948, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului își începe o nouă etapă într-o clădire ultramodernă, proiectată pentru a susține cercetarea, inovația și educația în domeniul ingineriei chimice, biotehnologiilor și protecției mediului.

Ceremonia de inaugurare a avut loc în holul central al noii clădiri și a fost onorată de prezența conducerii Universității Politehnica, a cadrelor didactice ale facultății, a partenerilor economici, a institutelor de cercetare și a studenților.

Noua clădire, construită pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale timpurilor moderne, reprezintă un efort susținut al facultății de a se adapta și a evolua în concordanță cu cerințele academice și industriale actuale.

Proiectul de construcție a fost demarat în 2020, iar astăzi universitatea se mândrește cu 10 laboratoare didactice noi și 7 laboratoare de cercetare, întinse pe o suprafață totală de peste 1500 de metri pătrați. Clădirea mai adăpostește 6 birouri și 2 zone de relaxare pentru studenți, facilitând un mediu de învățare și cercetare modern și confortabil.Prof.univ.dr.ing. Gabriela – Alina Dumitrel, prorector al Universității Politehnica Timișoara și absolventă a facultății, a subliniat importanța acestui moment: „După 42 de ani, visul nostru de a fi toți împreună a devenit realitate. Deschidem astăzi un nou capitol în istoria facultății noastre, marcând începutul unei noi ere, unde toți studenții și cercetătorii își vor putea desfășura activitățile într-un cadru modern, adecvat secolului în care trăim”.Extinderea facultății a fost posibilă datorită accesării de fonduri europene nerambursabile, iar proiectul a beneficiat de finanțare în valoare de peste 40 de milioane de lei, din care 11 milioane au fost asigurate de către Universitatea Politehnica Timișoara.Inaugurarea noului sediu al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului marchează un moment de cotitură în evoluția universității și promite un viitor strălucit pentru educația și cercetarea în domeniul științelor chimice și protecției mediului.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Celebrul Șahist Garry Kasparov a ajuns la Timișoara!

Publicat

în

De către

Garry Kasparov a fost primit în salonul oficial al AEROPORTULUI TIMIȘOARA, unde a SCRIS un mesaj în cartea de onoare A INSTITUȚIEI. A fost așteptat de Rectorul UPT Florin Drăgan. Șahistul va vorbi  la Tech Talks by UPT.

„Este prima mea vizită într-un oraș din România, în afară de București. E bine! Normal, cunosc puțin din istoria Timișoarei. Știu că de aici a început Revoluția. Îmi amintesc că, în 1989, am avut un fel de conferință a șahiștilor sovietici. În mijlocul întâlnirii, am primit informația că România s-a alăturat mișcării pentru libertate și a răsturnat regimul dictator. De aceea Timișoara rămâne în minte”, a spus Garry Kasparov.

 

 

Continuă să citești

Învățământ

Universitatea Politehnica Timișoara Domină Clasamentul în Domeniul „Engineering and Computer Science

Publicat

în

De către

 

 

Universitatea Politehnica din Timișoara a primit o distincție deosebită în lumea academică, plasându-se pe primul loc în țară în domeniul „Engineering and Computer Science”, conform clasamentului academic internațional ScholarGPS™.

Clasamentul ScholarGPS™, cel mai recent instrument de evaluare a activității academice la nivel mondial, a evidențiat Universitatea Politehnica Timișoara ca lider în domeniul său de expertiză, atât la nivel național, cât și în rândul instituțiilor academice de prestigiu din întreaga lume.

Printre laureații notorii ai acestei distincții se numără academicienii Ion Boldea și Radu-Emil Precup, recunoscuți pentru contribuțiile lor remarcabile în domeniul „Electrical and Computer Engineering”. Ion Boldea, ocupând poziția a treia în rândul cercetătorilor români, este apreciat pentru articolele sale de referință, precum „Fiber-Reinforced Polymer Composites: Manufacturing, Properties, and Applications”, semnat împreună cu prof.dr.ing. Linul Emanoil, și „Automotive Electric Propulsion Systems With Reduced or No Permanent Magnets: An Overview”.

Clasamentul ScholarGPS™ nu numai că evaluează instituțiile și cercetătorii, ci oferă și o perspectivă cuprinzătoare asupra ariilor de expertiză și a publicațiilor cele mai citate, contribuind astfel la evidențierea excelenței în domeniul academic.

Prin această recunoaștere de prestigiu, Universitatea Politehnica Timișoara confirmă angajamentul său față de excelență academică și contribuția sa semnificativă la dezvoltarea cunoașterii și inovării în domeniul ingineriei și informaticii.

Continuă să citești

Învățământ

Universitatea Politehnica Timișoara își premiază câștigătorii celei de-a XI-a ediții a evenimentului „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”

Publicat

în

De către

 

Universitatea Politehnica Timișoara a fost gazda unei festivități pline de emoție și realizare, în cadrul căreia s-au premiat cei peste 120 de câștigători ai celei de-a XI-a ediții a evenimentului „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”. Peste 1000 de elevi din întreaga țară au participat la concursurile desfășurate în perioada februarie – aprilie 2024, iar pentru cei mai buni dintre ei a venit momentul recompensei.

Festivitatea de premiere, care a avut loc în Auditoriumul Centrului de Conferințe al UPT, a fost o ocazie deosebită de a evidenția efortul și talentul elevilor în diverse domenii. Aceștia au fost răsplătiți nu doar cu premii și diplome, ci și cu oportunitatea de a fi admiși fără concurs de admitere în facultățile Universității Politehnica Timișoara, conform metodologiei stabilite.

Evenimentul a fost marcat de prezența emoționată a câștigătorilor, a profesorilor care i-au pregătit și a părinților care i-au susținut în parcursul lor educațional. Pe lângă festivitatea de premiere, elevii au avut parte de un program bogat în timpul șederii lor la Timișoara, care a inclus participarea la ateliere pregătite de UPT, prezentarea facultăților, precum și vizitarea Bibliotecii și Campusului UPT.

Universitatea Politehnica Timișoara continuă astfel să încurajeze și să susțină excelența în rândul elevilor, oferindu-le oportunități de învățare și dezvoltare care să le asigure un viitor profesional de succes. Evenimentul a fost nu doar o festivitate de premiere, ci și o confirmare a angajamentului continuu al UPT în promovarea excelenței academice și a talentului tânăr din întreaga țară.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și