stiriacum.ro

Suntem sociabili

Editorial

La PNL Timis incepe competitia!Busoi alungat din Timis! Intra tare Ionut Gaita-„Pescada”!

Publicat

în

Competitia in partidele politice pentru locurile eligibile in viitorul parlament , este un proces dificil ce se duce odata la patru ani.Incep dezvaluirile despre colegi si aruncatul cu noroi , in cazul cel mai grav , se poate transforma si cu denunturi la DNA .
Presa este transformata in vectorul divulgarilor a tuturor bubelor celor care se inscriu sa ocupe un post cald de parlamentar in urmatorii patru ani.                             Calendarul intern stabilit de liderii interimari ai filialei, a stabilit ca până vineri, 30 septembrie, toți cei care își doresc să candideze pentru Camera Deputaților și Senat trebuie să-și depună intenția la sediul partidului: o scrisoare de intenție, un cv politic și unul profesional.

Daca primul loc pentru Senat este rezervat sefului interimar al PNL Timis ,Vasile Blaga , la Camera Deputatilor va fi inscris Marilen Pirtea .Pentru locurile doi si trei sunt mai multi pretentiosi ,cel mai vocal este Cosmin Tabara care se considera merituos si chiar il trimite pe Cristian Busoi la Bucuresti sau unde isi doreste fostul europarlamentar si ministru .                                                                                                         Locul dedicat primarilor conform „congresului” de la Otelec este locul numarul doi de pe lista Camerei Deputatilor.

Cu dosarele depuse la sediul PNL sunt pana astazi doar Raul Cozarov (Gataia) si Sorin Munteanu (Buzias). Ce merite au ca sa pretinda trecerea la un alt nivel politic cei doi sunt mai greu de descifrat de colegii lor de partid . Vocea lui Cozarov sigur nu este , la fel nici Sorin Munteanu nu canta bine .  Poate doar talentul lor de a se strecura si ramane fara prea mari merite in functia de primar .

 

 

Asteptam ziua de vineri cand vom avea lista cu doritorii de patru ani de boierie.Sunt sigur ca vor fi si surprize ,pe la colturi se vorbeste de Ionut Gaita ,patron de ziar on line si proprietar al restaurantului „Pescada”.

 

 

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Editorial

Scandal în comuna Sânandrei: Primarul Claudiu Coman refuză să-și publice declarația de avere! Ascunde ceva?

Publicat

în

De către

 

Un nou scandal zguduie comuna Sânandrei, unde primarul Claudiu Coman sfidează legile și cetățenii cu o atitudine demnă de un baron local! Deși are obligația legală de a-și publica anual declarația de avere, acesta pare să fie mai presus de lege. Din 2021, Coman nu și-a mai actualizat declarația pe site-ul oficial al Primăriei, în ciuda faptului că riscă amendă pentru această omisiune.

Locuințe de lux și salariu modest

Claudiu Coman, primarul care încasează lunar un salariu modest de 7500 RON, trăiește aparent o viață de lux, departe de ochii cetățenilor. Conform informațiilor disponibile, edilul deține nu mai puțin de două apartamente în Timișoara, iar gurile rele din localitate vorbesc că ar mai deține și un întreg bloc în Dumbrăvița! Cum a reușit să acumuleze atâtea proprietăți dintr-un salariu de funcționar public rămâne un mister.

Cetățenii sunt revoltați!

Oamenii din Sânandrei au început să își piardă răbdarea cu primarul care pare să aibă „tupeu de tupeu”. Localnicii sunt indignați că, în timp ce mulți se chinuie să își plătească facturile, Coman nu are bunul simț să fie transparent cu averea sa. „Ne ascunde ceva, asta e clar! Cum să nu îți declari averea de ani de zile?”, spune un cetățean revoltat. Alții speculează că blocul din Dumbrăvița, despre care se tot vorbește, ar fi fost achiziționat prin intermediari sau în condiții obscure.

Unde sunt autoritățile?

Întrebarea pe buzele tuturor este: de ce nu ia nimeni măsuri? Autoritățile par să închidă ochii la acest abuz, iar Coman continuă să sfideze legea și să își păstreze secretele bine ascunse. Într-o perioadă în care transparența ar trebui să fie pe primul loc, primarul comunei Sânandrei pare să fi uitat complet de promisiunile făcute cetățenilor.

Ce urmează?

Va răspunde Claudiu Coman în fața legii? Sau va reuși să scape din nou, protejat de influențele sale locale? Rămâne de văzut dacă primarul va da socoteală pentru averea sa impresionantă și pentru faptul că ignoră flagrant obligațiile legale. Scandalul e abia la început!

Continuă să citești

Editorial

Alfred Simonis (PSD) cu Alin Popoviciu (PNL) o relatie nedorita dar functionala !

Publicat

în

De către

Ne apropiem de momentul schimbarii garzii la Consiliul Judetean Timis.Alegerile din 9 iunie l-au declarat castigator pe Alfred Simonis purtat in brate de liberalii timiseni! Mandatul de patru ani dus de Alin Nica se termina prost . Ambitia de a ramane vertical fata de intelegerile lui Rares Bogdan cu Ciolacu l-a aruncat Alin Nica la periferia politicii .Asa cum declara intr-o emisiune la TELE 8TV doar o rentoarcere la matca PNL a aripioarei Ludovic Orban l-ar aduce la masa PNL Timis. Dar pana una alta sunt doar vise ,realitatea este astazi alta. Fredy Simonis presedinte si Alin Popoviciu vicepresedinte la CJ Timis. Atmosfera din PNL Timis este rece si incordata ,tensiunea s-a redus prin alungarea din partid al omului lui Nica primarul din Sannicolau Mare  Danut Groza.                                                                                        Alegerile prezidentiale sunt cele mai importante dar nu pentru tara , romanii vor trai mai bine sau mai rau fara nici o legatura cu cine este presedinte .Nu ma mai convige nimic si nimeni ca presedinti , post revolutionari au fost alesi de popor.                                                                   Sarcina principala ,ceva intre viata si moarte , pentru Alfred Simonis ,Vasile Blaga sau Marilen Pirtea este procentul ce-l va obtine in Timis candidatul PSD si PNL . Mai detasat se arata Dominic Fritz neinteresat de sefa lui Elena Lasconi .Voturile ce la va aduna Elena Lasconi vor fi mult mai multe decat cele ale lui Ciolacu si Ciuca.Si nu pentru ca se zbate Dominic , ci doar pentru ca progresismul lui Lasconi este mai apreciat decat progresismul  ,mai nou , al domnului Ciolacu ce si-a alaturat o sorosista , o lgbt-ista declarata , in persoana doamnei Victoria Stoiciu .                                                                                                                                                                                                                         Problemele judetului vor fi amanate mai spre primavara .Relatia Alin Popoviciu -Fredy Simonis se va derula fara mari frictiuni .Fiecare isi va lua domeniile si vor face in primul rand curatenie prin birourile umplute cu preferatii lui Danut Groza. Nu-i nimic nou sub soare in politica de personal practicata de barosanii ce intra ca sefi noi alesi.In spatele lor stau zeci de aspiranti , zeci de pulpite ce si-au ratat sansele pe la firmele private. Alegerile parlamentare vor fi duse personal de fiecare candidat in parte in functie de locul pe lista obtinut dupa „negocieri cu seful de organizatie. Toamna a venit , temperaturile raman ridicate ,in politica la fel.

Continuă să citești

Actualitate

Sectia chirurgie 2 oncologie a Spitalului Municipal cuib de doctori spagari!

Publicat

în

De către

Spitalul Municipal Timisoara a fost de-a lungul anilor locul unde procurorii DNA intra cam des. Dupa ce au urmarit aproape o luna cum si cat se ia spaga , au trecut la retineri  ,sase doctori si o asistenta .După audierile de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, procurorii au plasat sub control judiciar șapte cadre medicale de la Spitalul Municipal Timișoara, vizate de o anchetă a Direcției Generale Anticorupție pentru că ar fi luat mită de la bolnavii de cancer sau aparținătorii acestora.
Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș transmit că se fac cercetări într-un dosar privind săvârșirea mai multor infracțiuni de luare și dare de mită în formă continuată, fiind vizată activitatea a șase medici chirurgi și a unei asistente medicale de la Spitalul Municipal din Timișoara, Clinica de Chirurgie Generală 2 – Oncologie.
În perioada 2022 – 2024, s-a reținut că inculpații, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit diferite sume de bani de la pacienți sau aparținători ai acestora aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale, spun cei de la Parchet.
„În data de 28.08.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 6 inculpați, iar în urma audierilor efectuate de acesta, sprijinit de organele de cercetare penală, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de cei 7 inculpați.
Cercetările în prezentul dosar au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Arad, în cooperare cu Direcția Anchete din cadrul D.G.A., cu sprijinul S.J.A. Hunedoara, S.J.A. Caraș-Severin și S.J.A. Timiș.
Vă reamintim, ca miercuri după-amiază, la Spitalul Municipal din Timișoara au avut loc mai multe percheziții ale celor de la DGA, la Camera de Gardă și în Ambulatoriul de Chirurgie Oncologică. Oamenii legii au intrat în cabinetul lui Draghici Laurentiu medic oncolog imediat după ce acesta a încheiat o consultație, găsind asupra lui 1.000 de euro pentru care nu avea justificare. Astazi este asteptat si dr.Razvan Ilina seful de sectie oncologie sa dea cu subsemnatul la DNA .

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și