stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Deplasările la rude vor fi permise între localități după 15 mai. Hotelurile se vor deschide.

Publicat

în

Vesti bune pentru oamenii cu hoteluri, se pot gandii si ei la incasari.

Premierul Romaniei Ludovic Orban a sustinut o declaratie la Palatul Victoria.

Vom impune un set de reguli în ceea ce privește transportul public, în activitatea din birouri publice sau private, vom stabili reguli care repet, au un singur rost, să reducă riscul de răspândire a virusului.

Am acordat o atenție deosebită economiei. Obiectivul a fost să afectăm cât mai puțin economia. Orice activitate economică pentru care riscul nu era mare, am permis desfășurarea ei.

Nu s-au închis șantierele. Am permis activitățile necesare pentru economie. Din acest motiv pot să vă spun că față de previziunile unor analiști, ne-am uitat pe încasări iar scăderile sunt mai mici decât previziunile. Acest lucru se datorează și măsurilor economice adoptate.

Despre măsurile economice la care ne gândim. Suntem într-un proces de evaluare a resurselor pe care le putem accesa. Nu numai de evaluare, cât și de implicare activă în creșterea resurselor financiare pe care le putem mobiliza pentru efortul de relansare economică. Sigur, acestea provin din buget, fonduri, credite care pot fi luate din sistemul financiar-bancar, care pot fi luate de pe piața internațională, să lărgim sistemul de obligațiuni.

Ce se poate produce în România trebuie să producem în România. Am și dat exemplu. În domeniul echipamentelor am plecat de la zero sau aproape zero. Astăzi, tot datorită măsurii de a permite entităților să autorizeze companiile pentru producerea de echipamente, există 23 de astfel de companii care produc măști.

Pregătim câteva măsuri, vom adopta un act care va crea un mecanism de garantare pentru capitalul de lucru și investiții și pentru companii mari care nu pot accesa IMM Invest.
Avem foarte multe firme mari care și-au păstrat activitatea sau care și-au reluat-o, cum e Dacia, Ford, Pirelli.

Ne gândim să reducem taxa de co-generare. Încă resimțim efectele negative ale OUG 114 care a aruncat în aer prețul la gaz și energie.

Am permis universităților să utilizeze excedentele dacă sunt folosite pentru investiții. Am luat și alte măsuri pentru a susține efortul investițional în mediul privat.

Numărul companiilor care au aplicat la IMM INVEST a depășit cifra de 50 de mii. Sigur, poate nu toate vor beneficia. Ține de bancă.

Vom deschide comerțul, cu excepția mall-urilor. Oamenii pot să cumpere, va crește producția, va fi un stimulent pentru reluarea producției la nivelul anterior. Sunt în mod evident măsuri.

Vor fi deschise hotelurile, nu vor fi sub restricție după 15 mai. Vor fi doar la restaurante, cafenele, baruri.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Evanghelia zilei, 3 iulie

Publicat

în

De către

În duminica a treia după Rusalii Sfânta Evanghelie ne vorbește despre atitudinea pe care trebuie să o manifestăm în fața grijilor vieții.
„Zis-a Domnul: Luminătorul trupului este ochiul; dacă ochiul tău va fi curat, tot trupul tău va fi luminat. Iar dacă ochiul tău va fi rău, tot trupul tău va fi întunecat. Deci, dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul, cu cât mai mult! Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi și pe celălalt îl va disprețui; nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui Mamona. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiți pentru sufletul vostru ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca; oare nu este sufletul mai mult decât hrana și trupul decât haina? Priviți la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în hambare și Tatăl vostru Cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai presus decât ele? Și cine dintre voi, îngrijindu-se, poate să adauge staturii sale un cot? Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiți? Luați seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc, și vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este și mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor? Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Pentru că după toate acestea se străduiesc păgânii; doar știe Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele. Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, și toate acestea se vor adăuga vouă.” (Matei 6, 22-33

Continuă să citești

Actualitate

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Publicat

în

De către

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că preţurile la carburanţi au scăzut, acest lucru fiind „o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării”, iar în perioada următoare este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate.

„Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate. Instituţiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenţia: ordonanţa de urgenţă în ceea ce priveşte compensarea şi ordonanţa anti-speculă”, a scris Ciucă, pe Facebook.

Continuă să citești

Actualitate

Rusia și-a retras trupele militare din Insula Șerpilor. Ministrul Apărării rus: „O mișcare de bunăvoință”

Publicat

în

De către

Rusia confirmă că și-a retras trupele militare din Insula Șerpilor. Ministrul Apărării din Rusia a confirmat că decizia a fost „un pas de bunăvoință” pentru a facilita transporturile de cereale.

„La 30 iunie, ca un pas de bunăvoință, forțele armate le Federației Ruse au finaizat sarcinile atribuite pe Insula Șerpilor și au retras garnizoana staționată acolo”, a declarat ministrul Apărării din Rusia.

„Astfel, s-a demonstrat comunității mondiale că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un cordon umanitar pentru exportul de produse agricole din Ucraina”, a adăugat acesta, citat de The Guardian.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și