stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Deplasările la rude vor fi permise între localități după 15 mai. Hotelurile se vor deschide.

Publicat

în

Vesti bune pentru oamenii cu hoteluri, se pot gandii si ei la incasari.

Premierul Romaniei Ludovic Orban a sustinut o declaratie la Palatul Victoria.

Vom impune un set de reguli în ceea ce privește transportul public, în activitatea din birouri publice sau private, vom stabili reguli care repet, au un singur rost, să reducă riscul de răspândire a virusului.

Am acordat o atenție deosebită economiei. Obiectivul a fost să afectăm cât mai puțin economia. Orice activitate economică pentru care riscul nu era mare, am permis desfășurarea ei.

Nu s-au închis șantierele. Am permis activitățile necesare pentru economie. Din acest motiv pot să vă spun că față de previziunile unor analiști, ne-am uitat pe încasări iar scăderile sunt mai mici decât previziunile. Acest lucru se datorează și măsurilor economice adoptate.

Despre măsurile economice la care ne gândim. Suntem într-un proces de evaluare a resurselor pe care le putem accesa. Nu numai de evaluare, cât și de implicare activă în creșterea resurselor financiare pe care le putem mobiliza pentru efortul de relansare economică. Sigur, acestea provin din buget, fonduri, credite care pot fi luate din sistemul financiar-bancar, care pot fi luate de pe piața internațională, să lărgim sistemul de obligațiuni.

Ce se poate produce în România trebuie să producem în România. Am și dat exemplu. În domeniul echipamentelor am plecat de la zero sau aproape zero. Astăzi, tot datorită măsurii de a permite entităților să autorizeze companiile pentru producerea de echipamente, există 23 de astfel de companii care produc măști.

Pregătim câteva măsuri, vom adopta un act care va crea un mecanism de garantare pentru capitalul de lucru și investiții și pentru companii mari care nu pot accesa IMM Invest.
Avem foarte multe firme mari care și-au păstrat activitatea sau care și-au reluat-o, cum e Dacia, Ford, Pirelli.

Ne gândim să reducem taxa de co-generare. Încă resimțim efectele negative ale OUG 114 care a aruncat în aer prețul la gaz și energie.

Am permis universităților să utilizeze excedentele dacă sunt folosite pentru investiții. Am luat și alte măsuri pentru a susține efortul investițional în mediul privat.

Numărul companiilor care au aplicat la IMM INVEST a depășit cifra de 50 de mii. Sigur, poate nu toate vor beneficia. Ține de bancă.

Vom deschide comerțul, cu excepția mall-urilor. Oamenii pot să cumpere, va crește producția, va fi un stimulent pentru reluarea producției la nivelul anterior. Sunt în mod evident măsuri.

Vor fi deschise hotelurile, nu vor fi sub restricție după 15 mai. Vor fi doar la restaurante, cafenele, baruri.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Primărița din comuna Foeni, Saveta Moldovan, are trei palate în comună. Mai ieri USRISTĂ mai azi PESEDISTĂ.

Publicat

în

De către

Mai ieri USRISTĂ mai azi pesedistă….. CĂ CICĂ NU VIN BANII LA COMUNĂ.

Saveta Moldovan, cu vrăjeală de zile mari…….zicea că a renunțat la banii de afară să vină în România. Și cum să vină……nu muncitoare…….ci vătaf de primărie…

Așa au înghițit gălușca cetățenii în 2020, când venea de la un partid nou, cu oameni noi………dar tot șmenari.

Saveta a văzut că USR nu prea o avantajează, că trecură anii și nu a făcut mai nimic.

Și atunci……mai bine pup mâna la Fredi și îmi …..dă bani. Așa visează doamna primăriță.

 

Cu un venit anual conform declarației de avere de 71065 RON, deține trei case, una de 143mp, alta de 274mp și alta de 283 mp…..nu-s cam multe???

Iar terenurile intravilane sunt o mică afacere pentru Saveta……are mai multe, cu următoarele suprafețe:

  • 4338mp
  • 2370mp
  • 5000mp

Cetățenii au cam multe semne de întrebare legate de SAVETA Moldovan, și în 9 iunie se gândesc mai bine……

Pe curând…..

 

Continuă să citești

Actualitate

Orașul Jimbolia parcă nici nu are primar!? Dar încasează lunar 2000 de EURO!

Publicat

în

De către

Pimarul Darius Postelnici care mai mult tace decât face, a ajuns în atenția locuitorilor din orașul Jimbolia.

Tot mai mulți oameni sunt nemulțumiți si așteaptă clarificări din partea primarului.

Conform declarației de avere acesta deține un teren intravilan de 685 mp  si o casa  de locuit de 180 mp. toate în Jimbolia. Alte bunuri conform declaratiei nu are, poate sunt altundeva…

 

Conform informațiilor recente, acesta încasează un salariu lunar de 2000 de euro, în ciuda criticilor referitoare la lipsa sa de acțiune și implicare în dezvoltarea comunității locale.

Cu toate că sarcina principală a unui primar este să reprezinte și să promoveze interesele orașului și ale cetățenilor săi, Darius Postelnicu pare să se remarce mai mult prin absență decât prin prezență activă în problemele orașului.

Locuitorii Jimboliei au devenit tot mai nemulțumiți de lipsa de acțiune a primarului și de lipsa de progres în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii, a serviciilor publice și a calității vieții în general.

Cu un salariu considerabil, mult peste media națională, așteptările față de performanța și angajamentul primarului sunt și mai mari.

Cu toate acestea, pare că Darius Postelnicu nu a reușit să se ridice la nivelul acestor așteptări, lăsând orașul într-o stare de stagnare și dezamăgire.

În contextul acestor dezvăluiri, locuitorii Jimboliei încep să se întrebe dacă salariul generos al primarului este justificat și dacă acesta își îndeplinește cu adevărat responsabilitățile în folosul comunității.

 

Continuă să citești

Actualitate

Slujba de Înviere la Biserica Millenium: O Celebrare Plină de Spiritualitate și Speranță

Publicat

în

De către

Vezi Video>>https://www.facebook.com/share/v/pisMseFppSo5H8iC/?mibextid=WC7FNe

În noaptea Sfintei Învieri, credincioșii catolici din întreaga lume s-au adunat în rugăciune și adorare, marcând în mod solemn renașterea lui Isus Hristos din morți. La biserica Millenium din [locul], slujba de Înviere a fost un eveniment deosebit, plin de trăire spirituală și de bucurie împărtășită.Credincioșii s-au strâns în jurul lăcașului de cult cu inimile deschise și cu sufletele pregătite să primească lumina și speranța pe care Învierea le aduce în fiecare an. Atmosfera de solemnitate și anticipare a fost simțită în aer, iar lumânările aprinse au ars luminația, aducând lumină în întuneric și semnificând victoria asupra morții.Slujba de Înviere a fost oficiată cu demnitate și reverență de către preotul comunității, care a împărtășit cu credincioșii prezenți bucuria și semnificația profundă a acestei sărbători sfinte. Cântările pline de emoție și rugăciunile fervente au umplut sanctuarul bisericii, creând o atmosferă sacrală și liniștitoare.Momentul culminant al slujbei a fost, desigur, momentul proclamării Învierii, când credincioșii au fost invitați să intoneze cu bucurie și entuziasm cuvintele „Christus resurrexit!” („Hristos a Înviat!”), iar răspunsul „Vere resurrexit!” („Adevărat a Înviat!”) a răsunat puternic în inimile tuturor celor prezenți.După încheierea slujbei, credincioșii s-au bucurat împreună de agapele pascale, împărtășind bucate tradiționale și bucurându-se de compania celor dragi. În timp ce se despărțeau și se întorceau la casele lor, credincioșii au purtat cu ei lumina și speranța Învierii, alimentându-și credința și încrederea în puterea iubirii și a vieții veșnice.Slujba de Înviere la Biserica Millenium a fost nu doar o celebrare religioasă, ci și o experiență spirituală profundă și transformătoare pentru toți cei care au participat. În lumina Învierii, credincioșii au găsit alinare și încredere în mijlocul incertitudinii și tulburărilor lumii, încurajați să își continue călătoria de credință și să împărtășească lumina și speranța cu cei din jurul lor.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și