duminică, ianuarie 16, 2022
AcasăActualitateDeplasările la rude vor fi permise între localități după 15 mai. Hotelurile...

Deplasările la rude vor fi permise între localități după 15 mai. Hotelurile se vor deschide.

- Sponsorizat -

Vesti bune pentru oamenii cu hoteluri, se pot gandii si ei la incasari.

Premierul Romaniei Ludovic Orban a sustinut o declaratie la Palatul Victoria.

Vom impune un set de reguli în ceea ce privește transportul public, în activitatea din birouri publice sau private, vom stabili reguli care repet, au un singur rost, să reducă riscul de răspândire a virusului.

Am acordat o atenție deosebită economiei. Obiectivul a fost să afectăm cât mai puțin economia. Orice activitate economică pentru care riscul nu era mare, am permis desfășurarea ei.

Nu s-au închis șantierele. Am permis activitățile necesare pentru economie. Din acest motiv pot să vă spun că față de previziunile unor analiști, ne-am uitat pe încasări iar scăderile sunt mai mici decât previziunile. Acest lucru se datorează și măsurilor economice adoptate.

Despre măsurile economice la care ne gândim. Suntem într-un proces de evaluare a resurselor pe care le putem accesa. Nu numai de evaluare, cât și de implicare activă în creșterea resurselor financiare pe care le putem mobiliza pentru efortul de relansare economică. Sigur, acestea provin din buget, fonduri, credite care pot fi luate din sistemul financiar-bancar, care pot fi luate de pe piața internațională, să lărgim sistemul de obligațiuni.

Ce se poate produce în România trebuie să producem în România. Am și dat exemplu. În domeniul echipamentelor am plecat de la zero sau aproape zero. Astăzi, tot datorită măsurii de a permite entităților să autorizeze companiile pentru producerea de echipamente, există 23 de astfel de companii care produc măști.

Pregătim câteva măsuri, vom adopta un act care va crea un mecanism de garantare pentru capitalul de lucru și investiții și pentru companii mari care nu pot accesa IMM Invest.
Avem foarte multe firme mari care și-au păstrat activitatea sau care și-au reluat-o, cum e Dacia, Ford, Pirelli.

Ne gândim să reducem taxa de co-generare. Încă resimțim efectele negative ale OUG 114 care a aruncat în aer prețul la gaz și energie.

Am permis universităților să utilizeze excedentele dacă sunt folosite pentru investiții. Am luat și alte măsuri pentru a susține efortul investițional în mediul privat.

Numărul companiilor care au aplicat la IMM INVEST a depășit cifra de 50 de mii. Sigur, poate nu toate vor beneficia. Ține de bancă.

Vom deschide comerțul, cu excepția mall-urilor. Oamenii pot să cumpere, va crește producția, va fi un stimulent pentru reluarea producției la nivelul anterior. Sunt în mod evident măsuri.

Vor fi deschise hotelurile, nu vor fi sub restricție după 15 mai. Vor fi doar la restaurante, cafenele, baruri.

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai urmărite

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -