stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

De la stare de urgență vom trece la stare de alertă, incepând din 15 mai!

Publicat

în

Toata lumea sanatoasa asteapta relaxarea asta, cu sufletul la gura, doar ca trebuie sa fim atenti in continuare si vom avea multe restrictii in picioare.

Majoritatea restrictilor raman, doar ca vom iesi fara declaratie, si se deschid saloane de infrumutesare si cabinete stomatologice.

“Situatia nu s-a imbunatatit inca, epidemia nu a trecut, azi am avut peste 300 de persoane testate pozitiv. Trebuie insa sa mergem mai departe si trecem astfel la ceea ce numeste starea de alerta. Se schimba cateva lucruri, dar vreau sa precizez inca o data ca epidemia nu a trecut, trebuie sa avem grija in continuare,

indiferent ce auziti la tv. Nu stie nimeni cat dureaza epidemia si depinde de noi cum o controlam.

Dupa 15, putem sa ne miscam in interiorul localitatii, dar sa nu exageram, facem doar deplasari necesare, nu mai declaram unde mergem.

Asa numita relaxare se va face pas cu pas, un pas se face cam in doua saptamani, urmatorul calup de masuri va avea loc la 1 iunie.

Din 15 mai, se deschid coaforurile, frizeriile, cabinetele stomatologice, muzeele, dar toate in conditii speciale de distantare, igiena, cu totii vom purta masti in spatii inchise si in mijloacele de transport in comun.

Masurile de relaxare nu se aplica in localitatile aflate in carantina.

Deplasarile, in esenta, vor fi restrictionate pt a parasi localitatea, dar ai voie sa parasesti orasul  in interes de serviciu, pentru probleme medicale, pentru mers cu bicicleta si sporturi individuale in general.

Intalnirile permise raman cele de trei persoane.

Sportivii de performanta vor putea in conditii speciale sa inceapa cantonamentele, dar nu vor incepe competitiile sportive.

Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori”, a precizat presedintele Romaniei.  

Actualitate

Sorin Grindeanu anunţă deschiderea liniei ferate cu ecartament larg din Portul Galaţi

Publicat

în

De către

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunţă joi deschiderea liniei ferate cu ecartament larg din Portul Galaţi. El precizează că, astfel, trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galaţi, fară a mai avea nevoie de transbordare la frontieră.

”A fost redeschisă în această dimineaţă linia ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi! Lucrările realizate de CFR Infrastructură în regie proprie au început pe data de 6 iunie şi au fost finalizate cu aproape o lună mai devreme decât termenul estimat”, scrie Grindeanu pe Facebook.

”Cerealele care vor ajunge astfel rapid în Portul Galaţi pot fi transferate mult mai eficient pe barje sau pot fi depozitate în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone”

CFR Infrastructură a executat o serie lucrări specifice:
-înlocuirea a 780 traverse din lemn speciale de 2,80 m
-înlocuirea a 246 de traverse din lemn speciale de pe aparate de cale şi pe linia încălecată
-înlocuirea a 5,382 de tone de materialul mărunt de prindere
-completarea prismei cu 385 de tone de piatră spartă
-executarea burajelor tehnologice

Continuă să citești

Actualitate

ONU: Foametea la nivel mondial s-a accentuat din nou anul trecut, iar amploarea acesteia ar putea fi fără precedent în 2022

Publicat

în

De către

Foametea la nivel mondial s-a accentuat din nou anul trecut, după ce a crescut în 2020 din cauza pandemiei de Covid-19, războiul din Ucraina şi schimbările climatice ameninţând ca în acest an să aibă o amploare şi să provoace o migraţie în masă la o ”scară fără precedent”, potrivit agenţiilor ONU, transmite Reuters.

Până la 828 de milioane de oameni, sau aproape 10% din populaţia lumii, au fost afectaţi de foamete anul trecut, cu 46 de milioane mai mult decât în ​​2020 şi cu 150 milioane mai mult decât în ​​2019, au anunţat agenţii printre care Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură, Programul Alimentar Mondial şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în ediţia din 2022 a raportului ONU privind securitatea alimentară şi nutriţia.

Nivelurile foametei la nivel mondial au rămas relativ neschimbate între 2015 şi 2019.

”Există un pericol real că aceste cifre vor creşte şi mai mult în lunile următoare”, a spus directorul general al PAM, David Beasley

Continuă să citești

Actualitate

Loteria Română: Report de aproape 4,8 milioane de lei la jocul Noroc

Publicat

în

De către

Reportul la jocul Noroc depăşeşte 4,79 milioane de lei (peste 970.300 de euro) în cadrul tragerilor loto de joi, 7 iulie, informează Loteria Română.

La Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 3,42 milioane de lei (peste 692.600 de euro).

De asemenea, la Joker, categoria I, este în joc un report în valoare de peste 3,77 milioane de lei (peste 762.700 de euro), iar la Noroc Plus, aceeaşi categorie, reportul este de peste 82.400 de lei (aproximativ 16.600 de euro).

Conform Loteriei române, la Loto 5/40 se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 370.700 de lei (peste 74.900 de euro), iar la categoria a II-a, peste 37.900 de lei. La Super Noroc este în joc, la categoria I, o sumă de peste 107.200 de lei (peste 21.600 de euro).

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și