stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

Dominic Fritz: „În fiecare dimineață 7.700 de copii și tineri trebuie să ajungă la școlile din zona centrală a orașului”

Publicat

în

Dominic Fritz, primarul orașului Timișoara semnalează problema școlilor în Timișoara.
Mai este nevoie de construirea a cel puțin a două școli de la 0, în Timișoara, mai spune primarul. Aici îi dăm dreptate.
Școlile din Timișoara arată nu rău, foarte rău, noi tot înaintăm în ani, și cam atât. Lipsa de infrastructură, corectă, este tot mai vizibilă, și un oraș cum este Timișoara nu își permite să rămână în urmă.
Mai este o problemă, a elevilor, care vin din comunele periurbane, în oraș, la școlă, trafic aglomerat, dar și lipsa unităților de învățământ, este un motiv, pentru care se întâmplă acest lucru.
Trebuie găsită o soluție, în acest sens, pentru o educație corectă. Să vedem dacă această administrație găsește soluția, că cele care au fost, am văzut.
Partidele mari dau din gură, mai ales partidul, care nu face nimic, cum este PSD, care nu va primi vot niciodată, în Timiș.
80% din elevii din Zona Metropolitană învață în Timișoara. În fiecare dimineață 7.700 de copii și tineri trebuie să ajungă la școlile din zona centrală a orașului.
Avem nevoie de încă 2 școli construite de la zero, în zona de sud și în zona de nord, și să utilizăm mai bine spațiile existente. Asta va însemna și o discuție grea, dar necesară, care privește organizarea rețelei școlare. În zona metropolitană nevoia de spații e și mai mare: 4 școli noi.
Acestea sunt câteva din datele primului studiu despre educația în Zona Metropolitană Timișoara pe care l-am finalizat recent și pe care l-am lansat în dezbatere cu instituții publice, profesori și directori, elevi, societatea civilă, investitori și experți în educație.
În ultimele decenii, deciziile de a investi bani publici în școli au fost luate în mod pompieristic, iar rezultatele se văd. Avem școli supraaglomerate, spații neutilizate și în multe cazuri, clase prea mici.
Oprim acest mod de lucru. Am început deja să extindem școli de cartier și să obținem finanțări pentru școlile uitate de decenii. Aducem școala mai aproape de elevi și de părinți.
Discuția despre educație e o discuție a comunității și pentru prima oară o facem pornind de la date concrete și recomandări făcute de specialiști. Timișoara intră pe lista orașelor pionier din România cu privire la politicile de educație’‘, a scris primarul pe facebook.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Învățământ

Ceremonia de Decernare a Titlului de Profesor Emerit pentru Marius-Emil Oteșteanu la Universitatea Politehnica Timișoara

Publicat

în

De către

 

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a organizat recent, la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, ceremonia de decernare a titlului de Profesor Emerit domnului prof.univ.dr.ing. Marius-Emil Oteșteanu, la propunerea Consiliului Departamentului Comunicații.

Profesorul Marius Oteșteanu este recunoscut pentru personalitatea sa excepțională și calitățile umane remarcabile, evidențiindu-se prin contribuții științifice de amploare și o abordare meticuloasă a aspectelor didactice și manageriale. În cadrul ceremoniei, profesorul Oteșteanu a făcut o trecere în revistă a principalelor etape din viața și cariera sa, subliniind faptul că aproximativ 50 de ani din parcursul său profesional au fost petrecuți în Universitatea Politehnica Timișoara, incluzând perioada studenției.

Această recunoaștere vine ca o apreciere pentru întreaga activitate desfășurată de-a lungul anilor, marcând o carieră dedicată excelenței academice și științifice.

 

Continuă să citești

Actualitate

Celebrul Șahist Garry Kasparov a ajuns la Timișoara!

Publicat

în

De către

Garry Kasparov a fost primit în salonul oficial al AEROPORTULUI TIMIȘOARA, unde a SCRIS un mesaj în cartea de onoare A INSTITUȚIEI. A fost așteptat de Rectorul UPT Florin Drăgan. Șahistul va vorbi  la Tech Talks by UPT.

„Este prima mea vizită într-un oraș din România, în afară de București. E bine! Normal, cunosc puțin din istoria Timișoarei. Știu că de aici a început Revoluția. Îmi amintesc că, în 1989, am avut un fel de conferință a șahiștilor sovietici. În mijlocul întâlnirii, am primit informația că România s-a alăturat mișcării pentru libertate și a răsturnat regimul dictator. De aceea Timișoara rămâne în minte”, a spus Garry Kasparov.

 

 

Continuă să citești

Învățământ

Universitatea Politehnica Timișoara Domină Clasamentul în Domeniul „Engineering and Computer Science

Publicat

în

De către

 

 

Universitatea Politehnica din Timișoara a primit o distincție deosebită în lumea academică, plasându-se pe primul loc în țară în domeniul „Engineering and Computer Science”, conform clasamentului academic internațional ScholarGPS™.

Clasamentul ScholarGPS™, cel mai recent instrument de evaluare a activității academice la nivel mondial, a evidențiat Universitatea Politehnica Timișoara ca lider în domeniul său de expertiză, atât la nivel național, cât și în rândul instituțiilor academice de prestigiu din întreaga lume.

Printre laureații notorii ai acestei distincții se numără academicienii Ion Boldea și Radu-Emil Precup, recunoscuți pentru contribuțiile lor remarcabile în domeniul „Electrical and Computer Engineering”. Ion Boldea, ocupând poziția a treia în rândul cercetătorilor români, este apreciat pentru articolele sale de referință, precum „Fiber-Reinforced Polymer Composites: Manufacturing, Properties, and Applications”, semnat împreună cu prof.dr.ing. Linul Emanoil, și „Automotive Electric Propulsion Systems With Reduced or No Permanent Magnets: An Overview”.

Clasamentul ScholarGPS™ nu numai că evaluează instituțiile și cercetătorii, ci oferă și o perspectivă cuprinzătoare asupra ariilor de expertiză și a publicațiilor cele mai citate, contribuind astfel la evidențierea excelenței în domeniul academic.

Prin această recunoaștere de prestigiu, Universitatea Politehnica Timișoara confirmă angajamentul său față de excelență academică și contribuția sa semnificativă la dezvoltarea cunoașterii și inovării în domeniul ingineriei și informaticii.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și