stiriacum.ro

Suntem sociabili

Uncategorized

Romania educata! Rezultate Test PISA!România, țara cu cei mai mulți elevi analfabeți funcțional!

Publicat

în

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Învățământ

Universitatea Politehnica Timișoara, premiată pentru susținerea inovației și tehnologiei prin educație

Publicat

în

De către

 

Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) a fost distinsă cu „Premiul special pentru susținerea inovației și tehnologiei prin educație” în cadrul Galei Ziarului Financiar, ediția aniversară de 26 de ani. Evenimentul, care reunește cele mai valoroase companii din România, a subliniat încă o dată importanța UPT în formarea specialiștilor de top pentru economia națională.

Această recunoaștere coincide cu un moment istoric pentru UPT: 100 de ani de la primul absolvent de studii superioare în inginerie din vestul țării, reafirmând rolul crucial al universității în promovarea excelenței academice și a inovației.

Premiul a fost înmânat rectorului Universității Politehnica Timișoara, domnul Florin Drăgan, care a declarat:

„Acest premiu important oferit de ZF onorează comunitatea academică a UPT într-un moment important, cel al celebrării a 100 de ani de la primul absolvent de studii superioare, inginer, din Vestul României. Prezența alături de cele mai importante 10 companii românești din 2024, multe dintre acestea parteneri ai universității noastre, e un semn că eforturile comunității noastre, fie că e vorba de studenți, cadre didactice, personal administrativ, Alumni sau a celor conectați la UPT, de a schimba universitatea au dat roade. Promitem să continuăm proiectele începute în ultimii ani și să venim cu alte provocări la nivel regional sau național.”

Un parteneriat solid între educație și economie

Această distincție evidențiază angajamentul UPT de a promova excelența academică și de a dezvolta parteneriate durabile cu mediul de afaceri. Prin formarea de specialiști în domenii cheie și prin susținerea inovației, universitatea contribuie semnificativ la dezvoltarea regională și națională.

La aniversarea unui secol de impact în educație și inginerie, UPT demonstrează că tradiția și inovația pot merge mână în mână, transformând provocările în oportunități pentru viitor.

Continuă să citești

Social

Timisoara la prima ninsoara: Utilajele de Deszăpezire din Timișoara Sunt Pregătite să Intervină

Publicat

în

De către

 

Primăria Timișoara anunță că utilajele de deszăpezire sunt gata să acționeze pentru a menține orașul circulabil în sezonul rece. Operatorul responsabil, Brantner Servicii Ecologice, va interveni cu prioritate în zonele-cheie, cum ar fi intrările și ieșirile din oraș, podurile și străzile adiacente Canalului Bega, în funcție de condițiile meteo.

Parcul de utilaje pregătit pentru intervenții:

•✅ 18 utilaje multifuncționale de capacitate mare

•✅ 16 utilaje multifuncționale de capacitate mică

•✅ 3 mini-încărcătoare frontale

•✅ 10 încărcătoare frontale

•✅ 8 utilaje pentru transportul zăpezii

•✅ 2 autocisterne

•✅ 8 autoturisme de control

•✅ 25 de mini-freze

Pentru sesizări și probleme legate de serviciile de deszăpezire, cetățenii sunt încurajați să contacteze Dispeceratul la numărul 0732770570.

Timișoara este pregătită să facă față iernii cu un plan bine pus la punct și resurse adaptate nevoilor orașului!

Continuă să citești

Uncategorized

Vom arunca deseurile cu cartela , selectiv!Anunta RETIM!

Publicat

în

De către

Primăria Timișoara anunță că au fost montate deja primele insule ecologice pe cinci fracții, unde utilizatorii vor plăti în funcție de cât aruncă. În total, vor fi 100 de astfel de echipamente care vor deservi 9.000 de apartamente. Sistemul va deveni funcțional până la sfârșitul anului.
Cele 100 de insule sunt amplasate în cele mai dens populate zone din Timișoara. Acestea vor fi operaționalizate de către RETIM – operatorul care va prelua deșeurile – și ADID Timiș – asociația care gestionează salubritatea la nivelul județului.
Noul sistem va deveni funcțional până la finalul acestui an, iar RETIM va asigura colectarea conform graficelor în vigoare.
„Insulele ecologice sunt compuse din cinci module, fiecare destinat unui tip de deșeu și colorat distinct: maro – deșeuri biodegradabile, negru – deșeuri reziduale, galben – plastic și metal, albastru – hârtie și carton, verde – sticlă. Fiecare modul informează utilizatorul cu privire la nivelul de umplere, alertează dacă trapa nu a fost închisă corect și este securizat, oferind acces doar pe bază de cartelă sau printr-o aplicație mobilă”, precizează reprezentanții primăriei.
„Deșeurile trebuie sortate pe tipuri în saci, cu excepția sticlei. Pentru depozitarea fiecărui tip de deșeu este necesară autentificarea prin cartelă sau aplicație. Sacii trebuie să fie de dimensiuni potrivite pentru a încăpea fără a forța trapa. Modulul destinat sticlei are o trapă cu diametrul de 25 cm, iar celelalte module au trape de 40 x 30 cm”, mai precizează reprezentanții instituției.
Achiziția propriu-zisă a celor 100 de insule ecologice este de 4,9 milioane de lei, fără TVA. Adică 5,8 milioane de lei sau 1,2 milioane de euro, cu TVA. Fondurile provin din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), achiziția fiind făcută de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Primele 50 de insule au ajuns la Timișoara acum două săptămâni.V

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și