stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

Universitatea Politehnica Timișoara Pregătește Terenul Educațional la Bistrița

Publicat

în

 

 

Caravana #UPT a făcut o oprire crucială la Bistrița, unde a participat la prestigiosul târg educațional „Târg de viitor” 2024, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.

Această inițiativă reprezintă un pas important în eforturile Universității Politehnica Timișoara de a ajunge la potențialii studenți din întreaga țară și de a le oferi informații esențiale despre oportunitățile de învățare și dezvoltare pe care le oferă instituția.

Sub sloganul #DesignYourFuture, reprezentanții #UPT au prezentat participanților la târg diverse programe de studiu, facilități și oportunități de carieră disponibile la universitate. De la inginerie la informatică, de la arhitectură la știința materialelor, #UPT promovează inovarea, excelența și pregătirea profesională într-o varietate de domenii.

Cu o abordare proactivă și angajament față de educația viitorului, Universitatea Politehnica Timișoara își propune să își inspire și să își îndrume viitorii studenți în a-și modela propriul viitor. Cu hashtag-urile #Educație și #Admitere2024, #UPT invită tinerii dornici să își contureze cariera să descopere opțiunile pe care le oferă și să se alăture comunității academice din Timișoara.

Participarea la evenimente educaționale regionale precum „Târg de viitor” 2024 subliniază angajamentul Universității Politehnica Timișoara față de accesibilitatea și relevanța învățământului superior în România. Prin intermediul inițiativelor precum aceasta, #UPT continuă să-și consolideze poziția ca lider în domeniul educației și să își îndeplinească misiunea de a contribui la dezvoltarea socio-economică durabilă a țării.

Caravana #UPT a devenit o prezență familiară în întreaga țară, aducând cu ea nu doar informații esențiale despre programele de studiu, ci și entuziasm și inspirație pentru viitorii studenți. Oportunitățile de învățare și dezvoltare la #UPT sunt acum mai accesibile ca niciodată, iar echipa universității este hotărâtă să își continue misiunea de a ghida tinerii în realizarea potențialului lor maxim.

Cu fiecare oprire a caravanei, Universitatea Politehnica Timișoara răspândește lumină și cunoaștere, deschizând uși către oportunități nelimitate pentru cei ce își doresc să-și sculpteze propriul viitor.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Celebrul Șahist Garry Kasparov a ajuns la Timișoara!

Publicat

în

De către

Garry Kasparov a fost primit în salonul oficial al AEROPORTULUI TIMIȘOARA, unde a SCRIS un mesaj în cartea de onoare A INSTITUȚIEI. A fost așteptat de Rectorul UPT Florin Drăgan. Șahistul va vorbi  la Tech Talks by UPT.

„Este prima mea vizită într-un oraș din România, în afară de București. E bine! Normal, cunosc puțin din istoria Timișoarei. Știu că de aici a început Revoluția. Îmi amintesc că, în 1989, am avut un fel de conferință a șahiștilor sovietici. În mijlocul întâlnirii, am primit informația că România s-a alăturat mișcării pentru libertate și a răsturnat regimul dictator. De aceea Timișoara rămâne în minte”, a spus Garry Kasparov.

 

 

Continuă să citești

Învățământ

Universitatea Politehnica Timișoara Domină Clasamentul în Domeniul „Engineering and Computer Science

Publicat

în

De către

 

 

Universitatea Politehnica din Timișoara a primit o distincție deosebită în lumea academică, plasându-se pe primul loc în țară în domeniul „Engineering and Computer Science”, conform clasamentului academic internațional ScholarGPS™.

Clasamentul ScholarGPS™, cel mai recent instrument de evaluare a activității academice la nivel mondial, a evidențiat Universitatea Politehnica Timișoara ca lider în domeniul său de expertiză, atât la nivel național, cât și în rândul instituțiilor academice de prestigiu din întreaga lume.

Printre laureații notorii ai acestei distincții se numără academicienii Ion Boldea și Radu-Emil Precup, recunoscuți pentru contribuțiile lor remarcabile în domeniul „Electrical and Computer Engineering”. Ion Boldea, ocupând poziția a treia în rândul cercetătorilor români, este apreciat pentru articolele sale de referință, precum „Fiber-Reinforced Polymer Composites: Manufacturing, Properties, and Applications”, semnat împreună cu prof.dr.ing. Linul Emanoil, și „Automotive Electric Propulsion Systems With Reduced or No Permanent Magnets: An Overview”.

Clasamentul ScholarGPS™ nu numai că evaluează instituțiile și cercetătorii, ci oferă și o perspectivă cuprinzătoare asupra ariilor de expertiză și a publicațiilor cele mai citate, contribuind astfel la evidențierea excelenței în domeniul academic.

Prin această recunoaștere de prestigiu, Universitatea Politehnica Timișoara confirmă angajamentul său față de excelență academică și contribuția sa semnificativă la dezvoltarea cunoașterii și inovării în domeniul ingineriei și informaticii.

Continuă să citești

Învățământ

Universitatea Politehnica Timișoara își premiază câștigătorii celei de-a XI-a ediții a evenimentului „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”

Publicat

în

De către

 

Universitatea Politehnica Timișoara a fost gazda unei festivități pline de emoție și realizare, în cadrul căreia s-au premiat cei peste 120 de câștigători ai celei de-a XI-a ediții a evenimentului „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”. Peste 1000 de elevi din întreaga țară au participat la concursurile desfășurate în perioada februarie – aprilie 2024, iar pentru cei mai buni dintre ei a venit momentul recompensei.

Festivitatea de premiere, care a avut loc în Auditoriumul Centrului de Conferințe al UPT, a fost o ocazie deosebită de a evidenția efortul și talentul elevilor în diverse domenii. Aceștia au fost răsplătiți nu doar cu premii și diplome, ci și cu oportunitatea de a fi admiși fără concurs de admitere în facultățile Universității Politehnica Timișoara, conform metodologiei stabilite.

Evenimentul a fost marcat de prezența emoționată a câștigătorilor, a profesorilor care i-au pregătit și a părinților care i-au susținut în parcursul lor educațional. Pe lângă festivitatea de premiere, elevii au avut parte de un program bogat în timpul șederii lor la Timișoara, care a inclus participarea la ateliere pregătite de UPT, prezentarea facultăților, precum și vizitarea Bibliotecii și Campusului UPT.

Universitatea Politehnica Timișoara continuă astfel să încurajeze și să susțină excelența în rândul elevilor, oferindu-le oportunități de învățare și dezvoltare care să le asigure un viitor profesional de succes. Evenimentul a fost nu doar o festivitate de premiere, ci și o confirmare a angajamentului continuu al UPT în promovarea excelenței academice și a talentului tânăr din întreaga țară.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și