stiriacum.ro

Suntem sociabili

Stiri

Cinematografia română: Gala Premiilor Gopo 2025 va avea loc în aprilie, 38 de lungmetraje în competiție pentru nominalizări.

Publicat

în


Cea de-a XIX-a gală a Premiilor Gopo, care sărbătorește realizările cinematografiei românești, va avea loc pe 29 aprilie la București, potrivit unui anunț al Asociației de Promovare a Filmului Românesc. Un total de 38 de lungmetraje, inclusiv ficțiune și documentare lansate în 2024, au îndeplinit criteriile de eligibilitate și se află acum în cursa pentru nominalizări.

Organizatorii au deschis și dosarele pentru categoriile Cel mai bun documentar și Cel mai bun scurtmetraj, termenul limită fiind stabilit pentru 7 februarie 2025.

Nominalizările, stabilite de un juriu format din 11 membri de profesioniști din industria filmului, vor fi anunțate în martie.

Lista candidaților include Anul Nou care nu a venit niciodatăregizat de Bogdan Mureșanu, care a câștigat premii la secțiunea Orizzonti din Veneția și la alte festivaluri prestigioase, printre care Cairo și Palm Springs. a lui Emanuel Pârvu Trei kilometri până la sfârșitul lumiidistins cu Palma Queer la Cannes și candidatura României pentru Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj internațional, este de asemenea eligibilă.

Alte momente importante includ Andrei Cohn Săptămâna Mareinspirat din opera lui IL Caragiale, și Urâtun documentar despre legenda tenisului Ilie Năstase regizat de Tudor Giurgiu și alții, care a avut o proiecție specială la Cannes. Lista include, de asemenea Unde merg elefanții by Gabi Virginia Șarga and Cătălin Rotaru, as well as the final movie of Stere Gulea’s trilogy, Moromeții 3.

Mai multe detalii, inclusiv lista de filme eligibile și liniile directoare de depunere, sunt disponibile pe site-ul oficial.

Tudor Giurgiu’s Libertate/Freedom a fost marele câștigător al Premiilor Gopo 2024.

irina.marica@romania-insider.com

(Sursa foto: organizatori; de Miluta Flueras)

www.romania-insider.com

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stiri

Cea mai mare bancă din Polonia intră oficial pe piața românească.

Publicat

în

De către


Sucursala corporativă din România a PKO Bank Polski, liderul sistemului bancar polonez, își va începe activitatea operațională pe piața locală în 2025, potrivit Ziarul Financiar.

Cotidianul român a anunțat în octombrie 2023 că PKO Bank, cea mai mare bancă din Polonia, cu active echivalente cu 70% din sistemul bancar românesc, dorește să își înceapă activitatea în România, cu planuri inițiale de start pentru 2024.

Sucursala din București, capitala României, este a patra sucursală corporativă străină a polonezilor la PKO Bank Polski, după cele din Frankfurt pe Main (Germania), Praga (Republica Cehă) și Bratislava (Slovacia).

Strategia grupului polonez PKO este de a intra pe piețele externe prin sucursale corporative, model care s-a dovedit a fi de succes pe piețele în care banca activează deja.

iulian@romania-insider.com

(Sursa foto: Wirestock/Dreamstime.com)

www.romania-insider.com

Continuă să citești

Stiri

Jaqueline Cristian din România ajunge în turul trei la Australian Open 2025.

Publicat

în

De către


Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian, clasată pe locul 82 în lume, a avansat joi, 16 ianuarie, în turul trei de la Australian Open, după ce a învins-o în două seturi pe italianca Lucia Bronzetti, scor 7-5, 7-5. Meciul a durat două ore și patru minute, potrivit News.ro.

Aceasta este prima dată în cariera lui Cristian când ajunge în turul trei al unui Grand Slam.

În turul trei, Jaqueline Cristian o va înfrunta pe germanca Eva Lys.

De asemenea, românca Gabriela Ruse și-a asigurat un loc în turul doi de la Australian Open și urmează să se confrunte joi cu locul 19, Madison Keys.

irina.marica@romania-insider.com

(Sursa foto: Eu zic Fotografii / Simion Sebastian Tataru)

www.romania-insider.com

Continuă să citești

Stiri

Traficul la aeroporturile din București este în creștere în 2024.

Publicat

în

De către


Cele două aeroporturi principale ale Bucureștiului, și anume Aeroportul Internațional Henri Coandă și Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu București-Băneasa, au înregistrat un trafic aerian de peste 16 milioane de pasageri în 2024, în creștere cu 9,22% față de 2023. În plus, s-au înregistrat 134.700 de mișcări de aeronave (aterizări și decolare), în creștere cu 4,75% față de 2023, potrivit datelor de la Compania Națională de Aeroporturi București (CNAB) citată de News.ro.

Comparativ cu aceeași perioadă din 2019, când aeroporturile din București au atins un vârf istoric, 2024 arată o creștere cu 8,99% a numărului de pasageri, a mai spus CNAB.

Anul trecut, Aeroportul Henri Coandă a preluat 15.946.791 de pasageri, în timp ce 107.087 de pasageri au tranzitat aeroportul mai mic Băneasa.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti supraveghează coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale capitalei, gestionând aproximativ 65% din traficul de pasageri al României.

irina.marica@romania-insider.com

(Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

www.romania-insider.com

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și