stiriacum.ro

Suntem sociabili

Social

Primul weekend de „lockdown mai eficient” aduce aglomerație de nedescris în benzinării și magazine.

Publicat

în

Aglomeraţie de nedescris în benzinării şi magazine, în primul weekend cu restricţii MAJORE. Înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții, magazinele au fost pline ochi de oameni, până când personalul magazinelor au restricționat accesul în magazin, iar cei care au dorit să își facă provizii au trebuit să aștepte afară.

La market-ul unei benzinării din București s-a format coadă, la 19:55, după ce magazinele s-au închis de la ora 18:00. În dreptul ușii erau peste 10 persoane care așteaptă să facă cumpărături înainte de interzicerea circulației fără motiv întemeiat, măsură care intră în vigoare de la ora 20:00, spune DC News.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 348 din 25 martie 2021, în localitățile cu o rată a incidenței de peste 4 la 1.000 locuitori, magazinele se închid de la ora 18:00 și circulația fără motiv întemeiat este interzisă după ora 20:00, de vineri până duminică. Dacă rata incidenței este de peste 7,5 la 1.000 locuitori, măsurile sunt valabile pe toată durata săptămânii.

Autoritățile au transmis că măsurile sunt recomandate de specialiști pentru a evita aglomerațiile care se formau seara în magazine, însă, așa cum se poate observa, nu au făcut decât să creeze aglomerații în alte locații.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Poliția de Frontieră în Serviciul Cetățenilor: Recomandări pentru Sărbătorile Pascale

Publicat

în

De către

 

Cu o abordare proactivă și orientată către siguranța cetățenilor, Poliția de Frontieră vine în întâmpinarea celor care doresc să petreacă Sărbătorile Pascale în afara granițelor țării cu recomandări importante și informații utile.

În perioada 8-10 mai, înainte de Sărbătorile Pascale, autoritățile recomandă tuturor celor care intenționează să călătorească în străinătate să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internațional pentru a evita întârzierile și aglomerația.

În acest sens, pe teritoriul României sunt deschise 12 puncte de trecere în regim internațional în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare. Acestea includ puncte de frontieră precum Cenad, Nădlac, Turnu, Salonta, Borș, Valea lui Mihai, Petea și Urziceni, pentru a menționa doar câteva.

De asemenea, există 8 puncte de trecere rutiere, inclusiv Jimbolia, Moravița, Naidăș și Porțile de Fier I și II, care sunt deschise pentru traficul de autovehicule și mijloace de transport cu o greutate de până la 3,5 tone.

Informații actualizate despre situația traficului pot fi obținute prin intermediul aplicației Trafic Online de pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române sau prin apelarea liniei telefonice de informare a publicului la numărul 021.9590, care este disponibilă în mod permanent.

Prin aceste recomandări și informații, Poliția de Frontieră își continuă misiunea de a asigura siguranța și confortul cetățenilor în timpul călătoriilor, facilitând tranzitul și prevenind eventualele probleme sau întârzieri.

Pentru a afla mai multe informații despre recomandările și măsurile luate de Poliția de Frontieră în perioada sărbătorilor de 1 Mai și de Paște, puteți accesa link-ul: [https://www.politiadefrontiera.ro/ro/timisoara/i-politistii-de-frontiera-la-datorie-in-perioada-premergatoare-sarbatorii–zilei-de-1-mai-si-a-pastelui-ortodox–36873.html](https://www.politiadefrontiera.ro/ro/timisoara/i-politistii-de-frontiera-la-datorie-in-perioada-premergatoare-sarbatorii–zilei-de-1-mai-si-a-pastelui-ortodox–36873.html).

Continuă să citești

Social

Program de lucru pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Publicat

în

De către

 

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor săi informații referitoare la programul de lucru pentru data de 1 mai și perioada Sărbătorilor Pascale.

 

PROGRAMUL DE LUCRU

COLECTARE DEȘEURI

RETIM va continua colectarea deșeurilor menajere de la persoanele fizice și agenții economici fără întreruperea activității atât în 1 mai cât și în perioada Sărbătorilor Pascale, asigurându-se continuitatea serviciului.

 

BIROURI DE RELAȚII CLIENȚI ȘI CASIERII – Timișoara și Lugoj

Biroul de relații clienți și casierie din Timișoara și Lugoj vor fi:

·      ÎNCHISE în data de 1 mai, 3 mai și 6 mai 2024 – Sărbătoare legală;

·      DESCHISE în data de 2 mai și 7 mai 2024, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la 16:00.

 

CELE 4 CENTRE DE COLECTARE A DEȘEURILOR VOLUMINOASE, VEGETALE, DIN CONSTRUCȚII, DIN POLISTIREN ȘI CARTON DIN TIMIȘOARA

Centrele puse la dispoziția cetățenilor de Primăria Timișoara și gestionate de RETIM vor fi închise pe 1 mai, 3 mai și 6 mai. Vor fi deschise în data de 2 mai, iar activitatea se va relua conform programului obișnuit din 7 mai:

1.    Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)

2.    Calea Moșniței, nr. 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)

3.    Str. Avram Imbroane, nr. 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)

4.    Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr. 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)

Pentru sesizări legate de colectarea deșeurilor, RETIM poate fi contactată prin Call Center la numărul de telefon +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00–19:00 sau prin email la contractare@retim.ro.

Continuă să citești

Social

DUMINICA FLORIILOR – 28 aprilie

Publicat

în

De către

 

DUMINICA FLORIILOR

Evanghelia de la Ioan
(XII, 1-18)

u şase zile înainte de Paşti, Iisus a venit în Betania, unde era Lazăr, cel pe care-l înviase din morţi. Şi I-au făcut acolo cină; şi Marta slujea. Şi Lazăr era unul dintre cei ce şedeau la masă cu El. Atunci Maria, luând o litră cu mir de nard curat, de mult preţ, a uns picioarele lui Iisus şi le-a şters cu părul capului ei; iar casa s’a umplut de mireasma mirului. Dar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Săi – cel care avea să-L vândă –, a zis: „De ce nu s’a vândut mirul acesta cu trei sute de dinari şi să-i fi dat săracilor?“ Iar el a zis aceasta nu pentru că îi era lui grijă de săraci, ci pentru că era fur şi, având punga, vămuia ce se punea într’însa. A zis deci Iisus: „Las-o, că pentru ziua îngropării Mele l-a păstrat; că pe săraci îi aveţi pururea cu voi, dar pe Mine nu Mă aveţi pururea“. Atunci mulţime mare de Iudei a aflat că El este acolo şi au venit nu numai pentru Iisus, ci să-l vadă şi pe Lazăr pe care El îl înviase din morţi. Iar arhiereii au pus la cale ca şi pe Lazăr să-l omoare, căci din pricina lui mulţi dintre Iudei mergeau şi credeau în Iisus. A doua zi, marea mulţime care venise la sărbătoare, auzind că Iisus vine în Ierusalim, au luat ramuri de finic şi au ieşit în întâmpinarea Lui şi strigau: „Osana!, binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!“ şi: „Împăratul lui Israel!“ Şi Iisus, găsind un asin tânăr, a şezut pe el, precum este scris: Nu te teme, fiica Sionului! Iată, Împăratul tău vine şezând pe mânzul asinei. Pe acestea ucenicii Săi nu le-au înţeles de la’nceput; dar când S’a preamărit Iisus, atunci şi-au adus ei aminte că acestea pentru El erau scrise şi că pe acestea le-au făcut ei pentru El. Drept aceea, mulţimea care era cu El când l-a strigat pe Lazăr din mormânt şi l-a înviat din morţi dădea mărturie; de aceea L-a şi întâmpinat mulţimea, pentru că auzise că El a făcut această

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și