stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Klaus Iohannis: Avem 600 km de graniță cu Ucraina și este posibil să apară un flux de migranți, în cazul unui conflict cu Rusia.

Publicat

în

Klaus Iohannis a susținut joi seară o declarație de presă după reuniunea informală de la Bruxelles a Consiliului European. Președintele a precizat faptul că România este pregătită să ia orice măsură decisă la nivel european în ceea ce privește criza ucraineană, afirmând totodată că țara este pregătită în eventualitatea unui flux de migranți dinspre Ucraina.

Astăzi am venit la Bruxelles, unde am avut o întâlnire în format Consiliu European dedicată situației de la granița Ucrainei cu Rusia. O problemă care pe noi ne preocupă foarte mult, dar și pe ceilalți, evident. A fost o întâlnire scurtă, dar foarte bună. Cea mai importantă concluzie a fost că trebuie să rămânem uniți și în eforturile diplomatice și în cele economice“, a declarat Iohannis.

Noi avem 600 km de graniță cu Ucraina și este posibil să apară un flux de migranți. Suntem pregătiți pentru această situație. În chestiuni de impact economic, suntem pregătiți. Avem și noi măsuri specifice pregătite, dar trebuie să știm foarte clar – noi ne dorim soluții diplomatice, nu ne dorim sancțiuni. Vrem ca situația să fie detensionată prin dezescaladare și prin calmarea tensiunilor“, a continuat președintele.

Actualitate

Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a anunțat că Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara va avea un nou terminal de plecări curse externe

Publicat

în

De către

”Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri!

 

A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe.

 

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor.

 

Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.

 

După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023.

 

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București.

 

Finanțarea este asigurată din 3 surse:

 

– fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021);

– bugetul de stat;

– veniturile proprii ale aeroportului”

 

 

Continuă să citești

Actualitate

A murit dr. Crețu, tatăl rectorului Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Publicat

în

De către

Doctorul Ovidiu Crețu este în doliu. Tatăl lui s-a stins din viață.

Cetățean de onoare al orașului Ineu, director al Spitalului Orășenesc Ineu, senator în Parlamentul României, consilier județean și consilier local, dr. Ioan Crețu s-a stins la vârsta de 83 de ani, în 16 mai 2022.

Înmormântarea va avea loc joi, 19.05.2022, ora 13, la cimitirul din Ineu.

Dumnezeu să îl ierte!

Continuă să citești

Actualitate

Cod GALBEN de VÂNT pentru vestul țării

Publicat

în

De către

COD GALBEN
⏰ 17 mai, ora 13 – 18 mai, ora 09
📍 vestul, sud-vestul, local centrul și izolat sudul țării; nordul Carpaților Orientali
⛈ În intervalul menționat, aria ploilor va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, exceptând nordul Moldovei. În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, jumătatea sud-vestică a Transilvaniei și local în vestul și nordul Olteniei, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe alocuri posibil vijelii și grindină de dimensiuni mici sau medii. Cantitățile de apă vor depăși local 15-25 l/mp. Local în Maramureș și nordul Carpaților Orientali, iar noaptea local și în partea central-nordică a Munteniei, ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula 20-25 l/mp.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și