stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Ajutoare pentru Încălzirea Locuinței în Sezonul Rece 2023-2024: Informații și Sfaturi de Depunere a Cererii

Publicat

în

 

 

Cu sezonul rece din 2023-2024 în apropiere, guvernul a anunțat detalii despre ajutoarele destinate încălzirii locuințelor și energiei suplimentare pentru familiile și persoanele cu venituri reduse. Aceste ajutoare sunt vitale pentru a asigura că toți locuitorii pot face față costurilor de încălzire în timpul iernii.

**Cine poate primi ajutoare pentru încălzirea locuinței?**

Ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie se acordă persoanelor sau familiilor care îndeplinesc anumite criterii. Aceștia trebuie să nu dețină alte proprietăți sau bunuri și să aibă un venit mediu net lunar de până la 1.386 lei per persoană pentru familiile eligibile și 2.053 lei pentru persoanele singure.

**Depunerea cererii**

Pentru a primi aceste ajutoare, solicitanții trebuie să depună cereri și documente corect completate la primăriile de domiciliu până pe data de 15 octombrie a fiecărui an. Formularele de cerere și declarație pe propria răspundere pot fi găsite la primărie sau online pe site-ul web al primăriei, al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Caraș-Severin și al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

**Cerințe de completare a cererii**

Este esențial să completați cu atenție formularele de cerere și să includeți corect informațiile despre toți membrii familiei, veniturile, bunurile, sistemul de încălzire, precum și detaliile despre terenuri, animale și păsări din gospodărie.

Dacă aveți dificultăți în completarea acestor documente, puteți cere ajutor unui asistent social din cadrul primăriei sau apelați Tel Verde Consumator Vulnerabil la numărul 0800.86.86.22.

**Termenele de primire a ajutorului**

Cererile pot fi înregistrate și după data de 15 octombrie, dar ajutorul se acordă în funcție de momentul depunerii cererii. Așadar, pentru cei care depun solicitarea până la data de 20 a lunii respective, ajutorul începe din aceeași lună, iar pentru cei care depun documentele după data de 20 a lunii respective, ajutorul începe din luna următoare.

**Suplimentul pentru energie**

Suplimentul pentru energie se acordă lunar beneficiarilor ajutorului pentru încălzirea locuinței și familiilor sau persoanelor singure care îndeplinesc criteriile de venit prevăzute în lege. Acest supliment variază în funcție de tipul de energie folosit:

a) 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
b) 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
c) 10 lei/lună pentru consumul de energie termică;
d) 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri.

Dacă folosiți doar energie electrică ca sursă, cuantumul suplimentului este de 70 lei/lună. Solicitarea pentru suplimentul pentru energie poate fi făcută împreună cu cererea pentru ajutorul la încălzire sau separat, pe parcursul întregului an.

Asigurați-vă că nu pierdeți termenele de

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Primărița din comuna Foeni, Saveta Moldovan, are trei palate în comună. Mai ieri USRISTĂ mai azi PESEDISTĂ.

Publicat

în

De către

Mai ieri USRISTĂ mai azi pesedistă….. CĂ CICĂ NU VIN BANII LA COMUNĂ.

Saveta Moldovan, cu vrăjeală de zile mari…….zicea că a renunțat la banii de afară să vină în România. Și cum să vină……nu muncitoare…….ci vătaf de primărie…

Așa au înghițit gălușca cetățenii în 2020, când venea de la un partid nou, cu oameni noi………dar tot șmenari.

Saveta a văzut că USR nu prea o avantajează, că trecură anii și nu a făcut mai nimic.

Și atunci……mai bine pup mâna la Fredi și îmi …..dă bani. Așa visează doamna primăriță.

 

Cu un venit anual conform declarației de avere de 71065 RON, deține trei case, una de 143mp, alta de 274mp și alta de 283 mp…..nu-s cam multe???

Iar terenurile intravilane sunt o mică afacere pentru Saveta……are mai multe, cu următoarele suprafețe:

  • 4338mp
  • 2370mp
  • 5000mp

Cetățenii au cam multe semne de întrebare legate de SAVETA Moldovan, și în 9 iunie se gândesc mai bine……

Pe curând…..

 

Continuă să citești

Actualitate

Orașul Jimbolia parcă nici nu are primar!? Dar încasează lunar 2000 de EURO!

Publicat

în

De către

Pimarul Darius Postelnici care mai mult tace decât face, a ajuns în atenția locuitorilor din orașul Jimbolia.

Tot mai mulți oameni sunt nemulțumiți si așteaptă clarificări din partea primarului.

Conform declarației de avere acesta deține un teren intravilan de 685 mp  si o casa  de locuit de 180 mp. toate în Jimbolia. Alte bunuri conform declaratiei nu are, poate sunt altundeva…

 

Conform informațiilor recente, acesta încasează un salariu lunar de 2000 de euro, în ciuda criticilor referitoare la lipsa sa de acțiune și implicare în dezvoltarea comunității locale.

Cu toate că sarcina principală a unui primar este să reprezinte și să promoveze interesele orașului și ale cetățenilor săi, Darius Postelnicu pare să se remarce mai mult prin absență decât prin prezență activă în problemele orașului.

Locuitorii Jimboliei au devenit tot mai nemulțumiți de lipsa de acțiune a primarului și de lipsa de progres în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii, a serviciilor publice și a calității vieții în general.

Cu un salariu considerabil, mult peste media națională, așteptările față de performanța și angajamentul primarului sunt și mai mari.

Cu toate acestea, pare că Darius Postelnicu nu a reușit să se ridice la nivelul acestor așteptări, lăsând orașul într-o stare de stagnare și dezamăgire.

În contextul acestor dezvăluiri, locuitorii Jimboliei încep să se întrebe dacă salariul generos al primarului este justificat și dacă acesta își îndeplinește cu adevărat responsabilitățile în folosul comunității.

 

Continuă să citești

Actualitate

Slujba de Înviere la Biserica Millenium: O Celebrare Plină de Spiritualitate și Speranță

Publicat

în

De către

Vezi Video>>https://www.facebook.com/share/v/pisMseFppSo5H8iC/?mibextid=WC7FNe

În noaptea Sfintei Învieri, credincioșii catolici din întreaga lume s-au adunat în rugăciune și adorare, marcând în mod solemn renașterea lui Isus Hristos din morți. La biserica Millenium din [locul], slujba de Înviere a fost un eveniment deosebit, plin de trăire spirituală și de bucurie împărtășită.Credincioșii s-au strâns în jurul lăcașului de cult cu inimile deschise și cu sufletele pregătite să primească lumina și speranța pe care Învierea le aduce în fiecare an. Atmosfera de solemnitate și anticipare a fost simțită în aer, iar lumânările aprinse au ars luminația, aducând lumină în întuneric și semnificând victoria asupra morții.Slujba de Înviere a fost oficiată cu demnitate și reverență de către preotul comunității, care a împărtășit cu credincioșii prezenți bucuria și semnificația profundă a acestei sărbători sfinte. Cântările pline de emoție și rugăciunile fervente au umplut sanctuarul bisericii, creând o atmosferă sacrală și liniștitoare.Momentul culminant al slujbei a fost, desigur, momentul proclamării Învierii, când credincioșii au fost invitați să intoneze cu bucurie și entuziasm cuvintele „Christus resurrexit!” („Hristos a Înviat!”), iar răspunsul „Vere resurrexit!” („Adevărat a Înviat!”) a răsunat puternic în inimile tuturor celor prezenți.După încheierea slujbei, credincioșii s-au bucurat împreună de agapele pascale, împărtășind bucate tradiționale și bucurându-se de compania celor dragi. În timp ce se despărțeau și se întorceau la casele lor, credincioșii au purtat cu ei lumina și speranța Învierii, alimentându-și credința și încrederea în puterea iubirii și a vieții veșnice.Slujba de Înviere la Biserica Millenium a fost nu doar o celebrare religioasă, ci și o experiență spirituală profundă și transformătoare pentru toți cei care au participat. În lumina Învierii, credincioșii au găsit alinare și încredere în mijlocul incertitudinii și tulburărilor lumii, încurajați să își continue călătoria de credință și să împărtășească lumina și speranța cu cei din jurul lor.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și