stiriacum.ro

Suntem sociabili

Social

Un Nou Supermarket Lidl Vine în Moșnița Nouă: Autorizație de Construcție Eliberată

Publicat

în

 

 

O veste bună pentru comunitatea din Moșnița Nouă și localitățile învecinate, pe Drumul Boilor DC 97, între străzile Arlechino și Scaramouch! La data de 24 octombrie 2023, a fost eliberată autorizația de construcție pentru un nou magazin Lidl.

Această autorizație acoperă nu doar construirea noului supermarket, ci și amenajarea străzilor și a unei parcări adecvate. Este o veste excelentă pentru locuitorii din Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Albina, Urseni, Rudicica și pentru toți cei care locuiesc în această zonă, deoarece această investiție are potențialul de a aduce numeroase beneficii comunității.

Unul dintre principalele avantaje este dezvoltarea economică pe care o aduce cu sine. Construcția și operarea noului supermarket vor crea locuri de muncă în zonă, oferind oportunități de angajare pentru locuitorii din comunitate.

Pe lângă impactul social, această investiție va aduce și o îmbunătățire a infrastructurii locale. Amenajarea străzilor și parcării va facilita accesul la magazin și va contribui la fluidizarea traficului în această zonă.

Un alt aspect important este contribuția la bugetul local. Veniturile fiscale generate de activitatea magazinului vor sprijini proiectele și serviciile publice din Moșnița Nouă, asigurând resurse suplimentare pentru comunitate.

Această știre marchează o etapă importantă pentru dezvoltarea localității și confirmă angajamentul Primăriei Moșnița Nouă pentru creșterea calității vieții locuitorilor săi. Vom urmări cu interes evoluția acestui proiect și beneficiile pe care le va aduce pentru comunitatea Moșnița Nouă și regiunea înconjurătoare. #MosnitaNoua #PrimariaMosnitaNoua #MoșnițaVeche #Albina #Urseni #Rudicica #constructie #supermarket

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Dezbateri Aprinse în CJ Timiș: Soluții Contestate și Acuze de Blocare a Votului

Publicat

în

De către

 

 

Astăzi, într-o ședință plenară tensionată, Consiliul Județean Timiș a adoptat soluția propusă de un grup de 19 consilieri județeni pentru deblocarea situației fondurilor destinate bugetelor locale. Cu toate acestea, decizia nu a fost lipsită de controverse, fiind marcată de voturile împotrivă ale grupului USR și al președintelui actual al CJ Timiș, Alin Nica, în special în ceea ce privește alocațiile către municipiul Timișoara.

Inițiativa adoptată are ca scop redistribuirea echitabilă a fondurilor, o corecție necesară față de alocările anterioare considerate nedrepte de către unii membri ai consiliului. Proiectul a fost elaborat în urma consultărilor cu primarii locali și are la bază criterii obiective, cum ar fi necesitățile comunităților și excedentul bugetar.

Cu toate acestea, procesul de votare a fost umbrit de incidente neașteptate. Proiectul de repartizare a sumelor defalcate din TVA pentru drumurile județene și comunale pe anul 2024 a fost respins în urma unei presupuse blocări a aplicației de vot, iar voturile a doi consilieri județeni nu au fost înregistrate. În plus, mai mulți consilieri au fost împiedicați să-și exprime opinia, iar unii li s-a blocat accesul la microfon și dreptul de a pune întrebări.

Aceste incidente au stârnit indignare și acuzații de atac asupra democrației și a dreptului de exprimare a votului. Liderul grupului consilierilor județeni ai PSD, Alexandru Iovescu, a convocat un plen extraordinar pentru a discuta aceste probleme și pentru a asigura că procesul democratic nu mai este împiedicat.

Într-un context marcat de tensiuni politice și acuzații reciproce, este clar că procesul decizional din CJ Timiș rămâne subiect de dezbatere și preocupare pentru toți cei implicați și pentru comunitatea locală în ansamblu.

Continuă să citești

Editorial

Controversele Nepotismului în Administrația Publică Locală: Cazul Fekete Lia Leontina din Primăria Ghilad! Chiar sub ochii primarului Cornel Guran!

Publicat

în

De către

 

În mediul rural, unde comunitățile sunt strânse și interconectate, relațiile personale și familiaresc pot juca adesea un rol semnificativ în domeniul administrativ.

Cu toate acestea, nepotismul în instituțiile publice poate ridica întrebări serioase despre etica și profesionalismul administrației locale.

Un caz recent care a stârnit controverse în acest sens este cel al Fekete Lia Leontina, o funcționară din cadrul primăriei Ghilad.

Nu mai vorbim că GDPR nu se respectă în primăria Ghilad(AMENZILE SUNT FOARTE MARI ÎN CAZUL UNUI CONTROL).

Administrația locală are obligația să fie postate toate declarațiile de avere ale funcționarilor………la Ghilad……nevoie….NU SE RESPECTĂ MAI NIMIC!

Fekete Lia Leontina a devenit subiect de discuție în comună după ce a promovat cu succes pe ginerele său, Ovidiu Ivancea, în funcția de director al Școlii din Ghilad.

Ovidiu Ivancea, anterior cunoscut ca muzicant, a primit această poziție fără a fi necesitat să depună eforturi remarcabile.

Această promovare a stârnit suspiciuni în rândul locuitorilor și a altor funcționari publici.

Primul articol scris de publicația noastră a stârnit multă frustrare și supărare în rândul cetățenilor din comună, care nu știau de cele întâmplate în rândul administrației publice, chiar sub ochii primarului actual, Cornel Guran.

 

Comentariile negative și contestațiile au venit nu numai din partea cetățenilor locali, ci și de la conturi false, semnalând o posibilă tentativă de a manipula opinia publică.

 

Doamna Lia Fekete Leontina conform declarației de avere, care este cumva în centrul atenției în acest subiect legat de transparența în administrația publică Ghilad, conform declarației de avere, deține un teren agricol de 4HA, un teren intravilan de 2969mp……mai deține două case în comuna Ghilad…..una de 214mp și alta de 120mp. Toată această avere este întreținută cu un salar de functionar în valoare de 3850 RON / lunar(informațiile sunt din 2023).

Chefurile de 8 martie ale functionarelor din cadrul primăriei Ghilad se fac doar la restaurante scumpe……GHICI din ce bani?!!!!

Caracatița ADMINISTRAȚIEI DIN GHILAD CONTINUĂ……..

Continuă să citești

Social

✝) Duminica a 2-a după Paști (a Sfântului Apostol Toma) 12 Mai 2024

Publicat

în

De către

 

DUMINICA
A DOUA DUPĂ PAŞTI A TOMEI

Evanghelia de la Ioan
(XX, 19-31)

iind seară în acea zi de’ntâi a săptămânii, şi uşile fiind încuiate acolo unde ucenicii erau adunaţi de frica Iudeilor, a venit Iisus şi a stat în mijloc şi le-a zis: „Pace vouă!“ Şi zicând acestea, le-a arătat mâinile şi coasta Sa. Deci s’au bucurat ucenicii văzându-L pe Domnul. Atunci Iisus le-a zis iarăşi: „Pace vouă! Aşa cum Tatăl M’a trimis pe Mine, tot astfel şi Eu vă trimit pe voi“. Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: „Luaţi Duh Sfânt!, cărora le veţi ierta păcatele, li se vor ierta; cărora le veţi ţine, ţinute vor fi“. Dar Toma, unul din cei doisprezece, cel numit Geamănul, nu era cu ei când a venit Iisus. Deci i-au zis ceilalţi ucenici: „L-am văzut pe Domnul!“ Dar el le-a zis: „Dacă nu voi vedea eu în mâinile Lui semnul cuielor şi dacă nu-mi voi pune degetul meu în semnul cuielor şi dacă nu-mi voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede“. Şi, după opt zile, ucenicii Săi erau iarăşi înlăuntru, şi Toma împreună cu ei. Şi a venit Iisus, uşile fiind încuiate, şi a stat în mijloc şi a zis: „Pace vouă!“ Apoi i-a zis lui Toma: „Adu-ţi degetul tău încoace; şi vezi mâinile Mele; şi adu-ţi mâna ta şi pune-o în coasta Mea; şi nu fi necredincios, ci credincios!“ Răspunzând Toma, I-a zis: „Domnul meu şi Dumnezeul meu!“ Iisus i-a zis: „Pentru că M’ai văzut, ai crezut; fericiţi cei ce au crezut fără să fi văzut!“ Şi încă multe alte minuni a făcut Iisus în faţa ucenicilor Săi, care nu sunt scrise în cartea aceasta. Iar acestea s’au scris, pentru ca voi să credeţi că Iisus este Hristos, Fiul lui Dumnezeu; şi, crezând, viaţă să aveţi întru numele Lui

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și